dinsdag 23 mei 2023

Floris de vijfde pad ( etappe 11)

Ja na veel getob wat ik wel of niet zou gaan doen... uiteindelijk besloten om te gaan lopen op Hemelvaartsdag, dus om half 6 ging de wekker, ik was helemaal klaar, gewassen en gestreken zeg maar om de trein van 7.40 te halen om zo rond 10 uur in Numansdorp te zijn om de reis te starten, totdat ik ineens zag dat deze reis uit de roulatie was gehaald, waarom geen idee, maar het reizen gaat daardoor niet leuker worden, krijg toch het idee dat men een beetje een zooitje aan het maken is van het openbaar vervoer dat je er niet meer op kan rekenen dat het klopt, dus ik moest een half uur later vertrekken wat me helemaal niet aan staat maar goed het is wat het is.

Op tijd op het station tot dus ver gaat het goed. Maar op leiden al de eerste tegenslag 5 minuten vertaling. Ergens komt dat goed uit hoef ik minder lang te wachten in Dordrecht nu hopen dat de bussen allemaal rijden en vooral op tijd.

Bijzondere ervaring op station Dordrecht, sta je te wachten op je bus.. die er al staat.. maar nee je mag er niet  in. Als het bijna tijd is. Start hij de bus rijd een rondje om het perron om op dezelfde plek te gaan staan de deuren te openen en mogen we binnen…geloof dat er milieu regels nog niet zo helder zijn in Dordrecht. 

Maar goed ik was om 10.45 in Numansdorp en kon ik beginnen aan de tocht. Het begin ging lekker ik ging als een speer, door een hekje de dijk op, heerlijk zelfs de schapen waren lief, totdat ik bij de beschrijving kwam klim over twee hekken, dat vind ik gaaf totdat ik het hek zag, er was niet overheen te klimmen, en hij was vakkundig op slot.. dus na het hek goed te hebben bestudeerd besloot ik om het via een zijkant te proberen. Dat ging, mijn ene voet op een stukje bagger daarna met een grote zwaai om het hek heen en dan op hoop van zegen dat het stukje aarde wat er is je kan houden. Het is gelukt, wel meteen er een melding van gemaakt.daarna een mooi stukje bos in, om tot de ontdekking te komen dat de paden gewoon sloten waren.. dus zoeken naar een alternatief. Dat heb ik gevonden, dus over een dijk naar de Haringvlietbrug, daar moest worden over heen gelopen.. dood eng met name omdat er geen voetgangers pad was, dus ik ben tussen de leuning van de brug en de vangrail gaan lopen. 

Aan het eind kwam er een vreselijk saai stuk, vond het al veel asfalt en het bleef asfalt op een paar stukken na. Maar goed  na de Volkerak sluizen moet ik links af maar zag het niet totdat ik iets beter keek.. en ineens het bekender rood wit teken zag.. ergens midden in de berm waarna ook een heel spannend klein paadje af moest reuze stijl en ik was blij dat het niet regende.dan is het volgens mij spekglad. Maar ik ben goed beneden aangekomen, daarna was er een behoorlijk saai stuk maar mocht ik halverwege het bos weer in, ideaal en een mooi stuk om te lopen. Uiteindelijk was ik in Willemstad. Een vestiging stadje . En dat moet je als bezoeker ook weten, je zal over de hele vestingwal lopen en alles zien. Natuurlijk ben ik even in een bunker wezen kijken. Maar was niet echt boeiend. Nadat ik die hele vestingmuur had gehad gingen we weer de straat op.. de chaos was daar compleet in het Boekje, links was rechts en rechts was links. Kortom gek werd ik ervan en was de route gewoon zat. Maar dat hoort er ook bij. Daarnaast bleek het een erg saaie route met omschrijvingen als over iets meer dan een kilometer links af en dat was dan een weg van 5 km het was niet iets meer dan een kilometer maar 4 km meer, dat is niet erg wandelen is heerlijk alleen hou ik niet zo van die lange rechte stukken asfalt zonder ook maar iets van afleiding. 

Maar zoals altijd mentaal is het even een gevecht de beentjes doen het wel. 

Bij aankomst in Dinteloord  bleek dat het busstation buiten Dinteloord ligt wat nog een 3 km extra op de teller brengt, totaal zou deze route 21 km zijn  maar ik het is me gelukt om er bijna 30 van te maken… met de bus terug via Bergen op Zoom is wat omslachtig maar wel lekker kon ik eindelijk mijn salade eten die ik de hele route bij mij had gehad, maar niet aan toe was gekomen, ik had wel geteld na mijn ontbijt nog een paar sultana's gehad en dat was het... dus dat was niet echt verstandig.. ik merk dat als ik wandel zowel vergeet om te eten als om te drinken, moet ik toch wat mee gaan doen denk ik, aan de andere kant ik red het prima ben niet chagrijnig etc.. het gaat gewoon lekker, bij thuiskomst nog snel even getankt, de asperges in de oven, de eitjes gekookt, en wachten totdat de asperges gaar zijn en dan nog even lekker eten..  en  nog 2 etappes te gaan dan is het Floris de vijfde pad ook volbracht.. tijd voor een nieuw pad, heb al besloten welke het gaat worden.. maar die spanning hou ik er voor jullie nog even in, al denk ik dat het uiteindelijk weer twee gaan worden een heel lang pad zoiets als het Pieterpad en een pad die wat overzichtelijker is, en wat dichter bij huis zodat ik die ook gemakkelijk in de winter een keer kan lopen

 

 

het onmogelijke hek  waar je overheen moest er zaten behoorlijk punten aan de boven kant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten