donderdag 11 mei 2023

Onder de dom

De limes is al volledig afgelopen en dus klaar, toch was er nog iets wat ik moest doen voor mijn gevoel, onder de dom van Utrecht lopen om te kijken, er schijnen daar ook nog resten te zijn van de Romeinen dus dat moest bezocht. .
 
Vriendin Susan en ik hadden weer eens een behoefte aan een date dus we spraken af in Utrecht en heb ik meteen voorgesteld om ook maar meteen onder de dom te gaan doen. Susan kennende, ik ken haar al dik 40 jaar is ze er meteen voor te porren dus dat was snel geregeld.

Om kwart over 8 was ik mijn bed uit, nadat ik alles had gedaan wat ik zo in de ochtend moet doen kon ik nog wat flarden schrijven voor de bundel van het Pieterpad. Deze komt ook langzaam te einde. Nog 4 etappes te gaan dan is deze toch volbracht. 

We waren beiden keurig op tijd en besloten meteen om maar ergens aan de thee te gaan. Dit alleen al om bij te kletsen, dat was er genoeg, we hebben zo zitten te praten dat we bijna te laat kwamen bij dom under, maar wegens een ingewikkelde constructie moesten we eerst maar het vvv kantoor daar kregen we een toegangsbewijs om
Onze nek en daarna moesten we ons haasten naar het verzamelpunt waar we net op tijd aankwamen. 
We konden meteen naar beneden waar we een uitleg kregen over wat we onder de grond gingen zien. 
Tevens een stukje geschiedenis dat Utrecht eigenlijk ontstaan is door het fort dat de Romeinen hebben gebouwd. Erg leuk . 

Daarna gingen we echt onder de dom waarbij we met een soort Zaklamp op een zwart puntje moesten schijnen, die moesten we zelf gaan zoeken en dan kregen we informatie, erg gaaf vond ik dit. Je voelt je echt even een archeoloog 
Ook de verhaaltjes die ze vertellen zijn onderhoudend en kort, je geniet echt en je kijkt ook meteen anders.

Nadat we afscheid hadden genomen van onze gids zijn we een plek gaan zoeken om te lunchen.

Na even gezocht te hebben zijn we beland bij Vers een klein eettentje waar we een salade met brie hebben genomen.  Heerlijk deze salade, tevens de mensen die er werken zijn leuk. 

Op naar de flying tiger om daar even te kijken en het is weer gelukt om zonder iets de winkel te verlaten. Om 16.00 besloten we naar huis te gaan na te hebben genoten van een heerlijke dag. 








 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten