vrijdag 3 maart 2023

Troubel in het voetenparadijs

 

Nadat ik al een tijdje last had van toch wat onregelmatig heden aan mijn voeten, werd het tijd om dat eens grondig te laten onderzoeken...

Gelukkig kwam mijn huisarts met de oplossing, ik had nogal kalknagels op mijn grote tenen en mijn kleine teentjes aan de buitenkant. dus kreeg ik een speciale medicatie, een impuls therapie,. dus een drankje die je een week lang in hoge dosis inneemt en dan 3 weken wacht en dat keer 3 maanden.

Zelf was ik al aan het tobben met allerlei spulletjes tegen kalknagels, van heel duur tot met je tenen in een bakje met azijn. zelfs diverse mogelijkheden van andere ervaringsdeskundigen geprobeerd, maar dat alles werkte niet, dus mijn hoop was gevestigd op het middeltje van mijn huisarts, mede omdat ik ontdekte dat de inmiddels de andere tenen ook besmet leken te raken.. dus er moest wat gebeuren

Het middeltje werkte gelukkig mijn tenen zijn zo goed als kalk ( schimmel) vrij, dus ik ben heel blij

Toch viel me op dat ik aan mijn handelsmerk teen, juist die naast de grote teen, die nogal een onnatuurlijke buiging maakt alsof hij buigt naar de wereld,  ook een aardige pijnlijke plek kreeg aan de onderkant van de teen. 

Natuurlijk kan ik deze teen recht laten zetten maar ik begreep al dat dit vaak meer last geeft dan mijn handelsmerk bij de voet...gelukkig loop ik tegenwoordig zelden op teenslippers dus ik hoef me geen zorgen te maken dat veel mensen dit zien. en die het zien zijn voor bepaalde mensen,  die dan wel naar andere dingen kijken dan naar die kromme teen, en tenslotte kan ik het bedekken, er zijn genoeg mensen die iets hebben wat ze willen bedekken wat dan niet lukt.

Maar goed, dat kon verholpen worden met een vette zalf zodat de huid mooi glad en soepel gaat worden, al is dat vaak voor het wandelen niet echt handig dat de huid zacht is, dat kan dan namelijk blaren geven maar goed alles voor de goede zaak.

Daarnaast had ik wat last van een kleine ontsteking aan de rand van een grote teen, dus dat is ook prima verholpen door het in te smeren met sudocreme, kan ik iedereen aanraden die nu nog met voetjes in soda zitten, dit werkt beter, soda onttrekt namelijk ook nog andere belangrijke stoffen die nodig zijn voor genezing, dus ik ben daar erg blij mee. 

Nu is het nog even afwachten of mijn voeten straks weer helemaal in orde zijn, want ja ik heb ze wel nodig met mijn bijna dagelijkse wandelingen naar mijn werk en zeker op mijn lange wandelingen door de natuur op mijn lange routes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten