donderdag 9 maart 2023

Barcelona 2023 ( dag 4)


Alweer de 1 na laatste dag… wat gaat het toch snel. Vandaag hadden we besloten om eerst eens lekker uit te slapen en natuurlijk was ik om 6 uur wakker, altijd het zelfde gedoe,.,zul je zien dat ik maandag mijn bed niet uit komen kan.
 
Er staat veel op de planning, we gaan naar het museum van Picasso maar ook nog een huis van Gaudí bezoeken, tevens staat de freetour geplant om 3 uur over street art in Barcelona. We hebben al aardig wat gespot maar het is zo wie zo goed om mrt een local door een stad te lopen zodat je meer ziet wat je anders misschien niet had gezien 

De ochtend is altijd vast prik, we ontbijten samen op de kamer van Susan, met de 4 gehaalde kwartjes met serail en aardbeien.. dat klinkt luxer dan het is… het is eigenlijk aardbeienyoghurt met wat gedroogde ondefinieerbare stukjes erin.. en vreselijk chemisch maar we komen de ochtend er vreselijk goed mee door ook moet ik maar bekennen dat ik inmiddels al drie dagen in dezelfde trui loop, het weer is wel wat fris dus de tweede dunne trui die ik heb meegenomen voldoet niet aan wat er gevraagd wordt, dus de keus is gemakkelijk.al moet ik er wel aan wennen, gelukkig heb ik genoeg onder shirtjes mee  dus die zijn wel fris.

We zijn gelopen naar het museum van Picasso waar we hebben genoten van zijn werk. Prachtige schilderijen al miste ik toch bepaalde schilderijen maar je kan niet in Barcelona zijn zonder toch even naar schilderijen van hem te kijken. 
Daarna zijn we bij een grappig tentje samen een kop thee met cake gaan eten. Om daarna opzoek te gaan naar een ander huis van Gaudí, casa Calvet of zoiets bleek dat we er niet in konden. Het was een net en deftig Chinees restaurant. 
 
Dus plan b, we zijn dus naar het kathedraal gegaan. Prachtige kerk, maar nadat ik de Sagrada heb gezien kan er bijna geen kerk, kathedraal hier aan tippen. Kortom de Sagrada heeft me verpest. 
 
Daarna de alternatieve freetour. Helaas anders dan ik ze ken, ik ken de tour met streetart, maar bleek vooral te gaan over de kennis die ze heeft over de wijk Ravel. 
 
Ik merkte dat ik al vrij snel afhaak, mede omdat ze plekken koos waar steeds heel veel extra geluid was zodat ze slecht te verstaan was. Als ik alleen was geweest was ik al veel eerder afgehaakt, zag veel meer interessante plekken waar ik wel langer wilde blijven. 
De muurschilderingen van Keith haring vond ik prachtig daar heb ik oprecht van genoten, die had ik zelf niet gevonden . 
Na de frustratie tour zijn we naar het hotel gegaan, heb ik een dappere poging ondernomen om alles in te pakken zodat ik morgen zo weg kan. 
 
De avond hebben we besloten om toch nog een keer tappas te eten, want ja dat is natuurlijk naast de paellia wel echt spaans eten en ook heerlijk, je kan lekker gemakkelijk keizen.
 
Aan alles komt een eind



















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten