vrijdag 10 maart 2023

Barcelona 2023 ( dag 5)

De laatste dag alweer, gisteren toch weer tapa's gegeten in een restaurant waar we al eerder hebben gegeten, maar het was goed waarom zou je het dan niet herhalen. 

Daarna terug naar het hotel, beetje spullen verder ingepakt, dit ging lekker snel  daarna naar bed nadat ik nog ff Lubach en hunters Vips had bekeken. 

Goede nacht gehad, diep geslapen en vooral genoten, van de laatste dingen. Het is altijd wel goed om te komen maar ook om te gaan met een koffer  vol herinneringen aan boord. De koffer gepakt, incluis de kruik, de spullen gekocht bij Banksy, snel nog wat bestellingen gedaan die ik wilde doen voor ik op vakantie ging, maar nu kon het mooi nu alvast. 

Daarna de laatste spullen van de ochtend, dus mijn toilet en oplaat spullen daarna uit  checken. 

Ben vergeten te melden dat ik een sleutel had gehuurd voor 2 euro per dag  maar hij was het vergeten en ik niet. Dus dat was mooi meegenomen. 

De reis naar het vliegveld ging erg snel. We waren er voordat ik het doorhad. Een soort van Afscheidstour door de stad. Men stond er echter niet met vlaggen ons uit te zwaaien een beetje jammer. 

Op het vliegveld was het druk, bijna Schiphol taferelen van vorig jaar. 

Je moet met je instapbewijs door het poortje en dan aansluiten bij een lange rij mensen. Ik ging vrij vlot door het poortje maar werd terug geroepen omdat ik volgens de man van de controle me niet had ingecheckt dus wel. Maar geen probleem. 

Daarna bij de douane natuurlijk werd mijn koffer eruit gehaald. Zat niks in maar hij moest open ging om een mok. Daarna zeiden ze niets en stond ik dus te wachten of ik verder mocht , uiteindelijk heb ik maar mijn spullen gepakt en ben gegaan wat zijn ze daar vreselijk klant onvriendelijk.  En alles in het Spaans geen woord Engels geloof dat we niet zo welkom zijn in Barcelona als Toerist

Op het vliegveld bijna een hartverzakking een broodje met eiersalade kost 7.50 achterlijk maar we hadden niet ontbeten dat zouden we doen op het vliegveld. Dus tja het is wat het is. 

De vlucht ging goed al zat er een passagier aan boord die het echt niet begreep, zat op de verkeerde plek, liep door het vliegtuig tijdens het dalen.. ik vond het nogal bijzonder. Bij mij kwam de gedachten op dat hij waarschijnlijk aan het vluchten is en dus zijn paspoort wilde dumpen. 

Toen we dus het vliegtuig verlieten stond er douane onze paspoorten te controleren nog nooit mee gemaakt net als dat men ging klappen in het vliegtuig toen we waren geland.. de wereld begint raar te doen .

Gelukkig konden we snel uit het vliegtuig, dat organiseren ze goed per 10 tal uit het vliegtuig heel gaaf. Heb je geen stau.

Helaas bleek de bus vast te staan voor de brug van Leimuiden die niet dicht wil gaan dus na een half uur wachten dan toch maar de trein genomen wat een omweg is maar ja zo kom ik wel thuis . 

Met mijn jeugdige enthousiasme ben ik meteen in de trein gestapt naar leiden dacht ik.. zit ik in de ic naar Rotterdam dus nog langer onderweg maar het is niet anders het is wat het is.. 

soms zit het mee en soms zit het heel heel erg tegen, bleek dat de stoptrein naar leiden niet reed dus ik moest terug naar Amsterdam en dan de trein pakken naar leiden.. dus maar besloten om het anders te doen via Gouda.. hopen dat dat lukt 

Dus dat is deze poging ik denk dat het nu goed gaat en het is gelukt ik was keurig om 6 uur thuis 2 uur later dan gepland..maar ach niets is lekkerder dan in je huis komen... weten dat je boodschappen bezorgd gaan worden.. en dat je weet dat je alles uit kan pakken en kan nagenieten van prachtige herinneringen...











Geen opmerkingen:

Een reactie posten