maandag 6 maart 2023

Barcelona 2023 ( dag 1)

 

Na heel veel gedoe is het dan zover, we kunnen nu eindelijk op vakantie naar Barcelona, als de reis en de vakantie net zoveel gedoe geeft als de voorbereiding dan kon het wel eens een hele spannende worden..

Omdat ik vrij weinig tijd had om goed alles te regelen lag er al een dikke week van alles op mijn eettafel dat mee moest of misschien wel handig was om mee te nemen, het inpakken doe ik meestal een paar dagen van te voren , maar dit keer schoot het er steeds bij in, kreeg ik het niet voor elkaar, te druk met sporten, werken, dus alles kwam aan op de laatste zondag voor vertrek, gelukkig ben ik al aardig bedreven in middels met reizen dus ik weet wat ik nodig heb en wat ik mee moet nemen, dat is dan goed te doen.

Was wel even nadenken, want ik wilde niet te veel meehebben, dus er moest ook nog gewassen worden tussendoor, aangezien mijn kleding niet echt vies gaat worden is het uitspoelen al meer dan genoeg, en even ophangen in de badkamer van het hotel is het vaak ook zo droog.

De avond van te voren kwam Susan al lekker logeren, dus ik had de werkkamer, waar normaal mijn wasrek staat al omgetoverd tot een heerlijk logeerbed, met ruimte, zodat ze in ieder geval lekker kon slapen die laatste nacht voordat we heel vroeg op moesten staan.

Ondanks de wisselende berichtgevingen besloten we ons bij ons plan te houden en gewoon om 7 uur op Schiphol te zijn. Toch is opstaan om 5 uur nou niet bepaald mijn hobby maar ja alles voor de goede zaak denk ik dan maar., je moet wat soms. Het ging wel vlekkeloos ik kan best snel als ik haast heb, binnen een 10 tal minuten was ik gewassen geschoten en gestreken, als ik naar mijn werk moet lukt me dat amper. 

We hebben leuke plannen, maar ik heb er toch stiekem even het Banksy museum aan geplakt die wil ik zo graag zien, dus dat heb ik maar geboekt voor de woensdag. dan hebben we wel wat staan maar dacht daar past hij wel tussen, al denk ik dat we tijd te kort hebben in Barcelona dat we nog nog een keer terug moeten,.

Op Schiphol was wat gedoe omdat er tegenstrijdige info was in de app vertrekhal 1 op de borden vertrekhal 3 dus de twijfel sloeg toe, maar alles lost zich altijd op zoals dit ook. En binnen 10 minuten waren we door de douane heen . 

Het wachten met een kopje thee verliep prima we hadden aardig wat bij te praten samen. 

De vlucht ging goed, het boarden ging reuze snel we zaten op onze plek voordat we het doorhadden,

Kortom we vermaken ons en zijn nu al blij dat we er zijn 

Het rondje met de Airbus was ook erg fijn, maar dan is het even zoeken voor we de juiste straat hebben, de Ramblas, de straat van Barcelona. We hebben daar gelopen, gekeken, en gezocht naar het erotica museum omdat we wisten dat daar het hotel vlakbij zat. Blijkt dat onze straat met het hotel gewoon een zijstraat is van de ramblas bij een duidelijk herkenbaar huis op de hoek met parasols etc, daar heb ik ooit nog een foto van gemaakt 10 jaar geleden.

Het zoeken naar het hotel was ff lastig we zijn de ingang 4x voorbij gelopen , maar wel het eerste stuk streetart gespot. 

Eindelijk in het hotel, klein maar fijn. Inchecken naar boven lopen 3de etage om te ontdekken dat ik mijn fles water was vergeten en nog veel erger ik kon mijn kamer niet in. Dus weer naar beneden bleek ik kamer 306 te hebben en niet zoals ik las op het kaartje 304. Stom.

Dus eindelijk weer op mijn kamer om te ontdekken dat het klein is, heel klein.

Als je op het toilet zit dan zit je met je neus tegen de muur en heel laag.. maar goed ben erger gewend in Parijs waar ik dus nauwelijks mijn wc uit kon komen zo klein.

Tijdens het uitpakken was ik ineens mijn rijbewijs en mijn betaalpas kwijt, had het in een speciaal vakje  gedaan in mijn tas, maar daar zat hij dus niet. Lichte paniek, dus alles tig keer bekeken om tot de slimme gedachte te komen dat hij wel eens los onder in de tas kon liggen en dat was dus ook zo paniek opgelost 

Maar je sterft wel 1000 hartinfarcten..

We zijn  daarna heerlijk de stad ingegaan en zijn gaan dwalen. Prachtige streetart gespot en mooie dingen gezien. We zijn vooral rondom de Ramblas blijven lopen . Maar de steegjes rond de Ramblas zijn erg leuk, we kwamen het zaakje tegen waar je vaak erg leuke dingen kan kopen dus daar trof ik een hoes aan voor om je kruik, met daarin ook een kruik maar dat is niet erg die kan weggegooid worden.  Daarna zijn we uiteindelijk toch ook bij de zee gekomen wat ik erg leuk vond, herkende wel wat dingen maar  heel veel ook niet. Uiteindelijk waren we op weg naar een theezaakje toen susan ineens zei, mijn telefoon is weg, ik dacht dat ik het bestierf, haar nieuwe iPhone 14 pro die kan toch niet weg zijn. Dus ik dacht ik moet er niet aan denken. Gelukkig bleek hij toch in haar jaszak te zitten, dus ik was erg blij dacht dit is 2 x erg schrikken op 1 dag, afschuwelijk .  Maar goed we konden verder , van schrik zijn we een bakkerij ingewaaid voor thee met wat lekkers. We hebben er meteen de planning gemaakt voor de komende dagen en nog wat kaartjes bijbesteld, voor dat wat we wilden zien. 

Daarna zijn we verder gaan dwalen om uiteindelijk de eerste kerk in te gaan, hij was sober ingericht maar dat er een beeld was voor Moeder Teresa ontroerde me. 

Na de kerk zijn we nog even over de voedselmarkt gelopen en gekeken naar vooral de leuke dingen om daarna naar een restaurant te gaan naast het hotel, waar we heerlijk hebben gegeten. Daarna naar de supermarkt om ons ontbijt te halen, de kamer is zo koud dat je de yoghurt gewoon in de kamer kan hangen en het wordt niet warm, ideaal.

Nog even een heerlijke kop thee in bed en daarna de luiken dicht om te gaan slapen. 




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten