woensdag 8 maart 2023

Barcelona 2023 ( dag 3)

 

Vroeg op, door de een of andere verstandsverbijstering hadden we casa Battllo om half 10 afgesproken. Dus moesten we achterlijk vroeg op, naast het opstaan in een koude kamer heb ik zij in thee. Dus ik steek de stekker van mijn dompelaar in het stopcontact en de stroom slaat uit, gelukkig had ik de stoppenkast al gezien op mijn kamer dus de stop weer klaar gemaakt en het gekke is dat je het nog een keer probeer en dan nog verbaasd zijn ook dat de stoppen weer uitslaan . Sterker nog heb het 3 x geprobeerd maar helaas het resultaat bleef hetzelfde, kennelijk toch een ezel,. Ach dan ben  ik in ieder geval iets.

Daarna gingen we op tijd naar casa battlo een prachtig huis om te bekijken, ik heb erg genoten, het was erg overweldigend wat ik zag. Nadat we dit huis hadden bekeken, we zijn ook nog even een gedeelte ingeweekt waar we 5 euro voor moesten betalen om te zien hoe de familie had gewoond vroeger, indrukwekkend was het niet.. al moet ik wel leren om mijn voeten op te tillen, ik struikelde over een antieke mat, en die was zo oud dat hij gescheurd is, heb nog geprobeerd om hem recht te leggen maar helaas dat werkte niet.. dus dan maar lief lachen en dom kijken en weer door. De audiotour vertelde dat voor dit huis de zee als inspiratie bron had , met als gevolg dat in de audiotour een man de echte info gaf, maar dat een vrouwenstem deed alsof ze het huis was.. en dat was zweverig.. ga staan sluit je ogen.. ervaar de stilte en laat je vol raken van dit huis… dat soort teksten, deed me meteen denken aan mijn blauwe maandag yoga.. trek je oogballen naar binnen, trek je schaambeen naar je navel… kortom dat was al snel bekeken.. ik kreeg alleen de slappe lach en ben dus afgehaakt.

Het dakterras was waanzinnig heerlijk zitten kijken in de zon naar de mensen die daar zaten. Prachtig. Ondertussen besloten we om ook le pedera te gaan ( de steen/rost) of te wel Casa Mila, dus dat geboekt.

Nadat we het hele huis hadden gezien kregen we nog een aanbod om te kijken naar een interactieve ervaring over hoe het werkte in het hoofd van Gaudí, veel prikkels maar wel mooi vond ik. Zeker ook omdat me opviel hoe prachtig dit in elkaar overvloeide.

We moesten om 12.15 bij het andere huis zijn, dus gingen we lopen met elkaar we waren er ook zo. Dus we konden snel naar binnen. Het is gek ik vond het teleurstellend, we gingen met de lift naar boven, we konden 1 appartement bekijken, daarna kregen we heel veel info om te lezen over het huis, te horen door middel van de audiotekst, kortom het was veel. Het dak was prachtig zeker omdat elke schoorsteen iets te vertellen had, bij vuur hoorde je dus knetterend vuur, bij water stromend water, bij stilte niets, maar bij de wachters werden op band gedichten voor gedragen erg mooi.

De rest van de tour was eigenlijk 1 lange reis naar beneden waar je uiteindelijk in de gang kwam waar  je nog wat uitleg kreeg.. dit huis vond ik zwaar tegenvallen, maar dat kan ook zijn dat we al teveel huizen hebben gezien.

Nadat we deze twee huizen hadden gezien, was het tijd voor de lunch , het was al 14.00. Dus het werd tijd.

We gingen samen zoeken naar een leuke tent maar uiteindelijk belanden we toch weer in dezelfde  keten als de twee dagen ervoor, ze spreken daar nauwelijks tot geen Engels maar ze zijn geweldig klantvriendelijk. We wilden graag een salade en die gingen ze vers voor ons maken.. ideaal.

Daarna gingen we doen waar ik me al dagen op verheugde, in Londen wilde ik er al heen, maar daar was hij verdwenen dus kon ik in Barcelona, met dank aan Ankie die me deze tip gaf, anders was ik niet gegaan, omdat ik het niet wist, het museum van Banksy.

Het was puur genieten, wat heb ik er lopen smullen. Prachtige dingen gezien, onbeschrijfelijk mooi wat we zagen. Ook de beschrijvingen ervan waren uniek. 

Wat was het genieten.. 

Daarna even terug naar het hotel, even ons opfrissen en meteen ook even proberen of mijn dompelaar het weer zou doen … helaas niet dus.. hij is dus in de prullenbak beland..

Eindelijk een vegetarische paella gehad met als toetje Catalaanse mousse met witte chocolade ijs heerlijk 

























 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten