vrijdag 30 december 2022

Oudejaarsflard (om over na te denken)

 

Jaren geleden ging ik regelmatig in mijn leven als singel naar vrienden waar ik dan oud en nieuw ging vieren. Het was altijd fun en leuk tot het moment dat de klok de tijd aangaf dat het 0.00 was, dan vlogen de geliefden zich in de armen.  Stond ik wat verdwaasd te kijken naar dat geluk, terwijl ik op mijn beurt stond te wachten..... bij sommige vrienden was er een hond die ik dan maar aaide om maar niet steeds de tweede te zijn. Om ook een keer de eerste te zijn die een gelukkig nieuwjaar kreeg gewenst... al waren het altijd de meest eenzame momenten van mijn leven..

Jaren geleden besloot ik om maar niet meer naar vrienden te gaan, enigszins gedwongen door dat het wat mis was gegaan met een vriendschap waardoor de groep van 4 uiteen viel in een groep van 3, met alle gevolgen van dien.

Kortom ik had het goed zo in mijn eentje op oudejaarsavond, lekker thuis de zelfgebakken oliebollen eten, genieten van wat op tv was, soms zat ik te schrijven en om 0.00 de buren een gelukkig nieuwjaar wensen en dat was prima dat voelde anders

Dit jaar echter ga ik naar vrienden, een nieuwe poging wagen hoe ik het nu ga ervaren om daar te zijn, maar ik ken ze, het zijn warme persoonlijkheden die hun hart op een goede plek hebben, waar ik veel lol mee heb maar die er ook zijn als ik ze nodig heb, daarnaast is het zo dat ze weten hoe ik erin sta, dus dat maakt het ook gemakkelijker maar helaas hebben ze geen hond

hieronder dus de flard . .en ik, ik aai de hond

voor een ieder die dit gevoel herkend om 0.00 in het nieuwe jaar.. besef dat je niet alleen bent, en als we met iedereen die alleen is om 0.00 even een glas heffen op elkaar dan voelen we dat misschien wel en genieten we van toch verbonden te zijn.

Ps de eerst blauwe vuurpijl is van mij voor jullie, mijn trouwe volgers en lezers.


en ik aai de hond

sinds de deur naar een liefde

is afgesloten

gaat het erg goed in mijn leven

enkel dat moment

om 0.00 op het oudejaar

zit ik te kijken

hoe iedereen zijn lief

in zijn armen neemt

ik zit te kijken

in deze meest eenzame minuten

van mijn leven

terwijl ik de hond maar aai

om zo toch iemand ook

aandacht en een goed begin

 van het nieuwe  jaar

te geven

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten