maandag 5 december 2022

Floris de vijfde etappe 4 ( Nieuwer ter aar naar Woerden)

 

Er was veel kou voorspeld, dus het was even slikken maar ja ik wist dat als ik vandaag niet ging lopen het er voorlopig, tot in ieder geval de kerstvakantie op zaterdag er niet meer van zou komen, dus besloot ik ondanks alle voorspellingen te gaan lopen,

Na veel nadenken toch maar weer een keer een pad overgeslagen, namelijk van Kortenhoef naar Nieuwer ter aar, dit omdat de laatste bus uit Nieuwer ter aar vertrek om 16.15, en bij enige tegenslag bij je dus duidelijk de sjaak, en kom je niet meer thuis en dan zul je het moeten doen met een taxi.. waarom zou je het duurder maken dan nodig is. Dus ik besloot de auto in Woerden te zetten, met de trein naar Breukelen te  reizen en vandaar uit te vertrekken met de bus naar Nieuwer ter aar, om de terugtocht naar Woerden te beginnen wat maar 21 km is. al zal ik er wel weer meer van maken, tegenwoordig ben ik daar erg goed in.

Dus het verliep helemaal soepel dit keer, geen gedoe, ik haalde alles keurig op tijd, wat ook wel een klein wonder is, maar het is gelukt allemaal. Ik moest even wachten op het station in Woerden maar de trein naar Breukelen, daar wachten op de buurtbus en dan hopen dat het goed komt. 

Nou dat kwam het helemaal, ik kon nadat ik ongeveer toch wel wat tijd had moeten wachten, maar gelukkig beschut dus dat scheelt een hoop, kon ik zo de buurtbus in, en gaan.

De chauffeur was  erg gezellig, bleef maar praten vond het bijzonder dat ik naar Nieuwer ter Aar ging, maar begreep dat ik ging wandelen, hij vertelde dat het een mooi dorpje was waarbij nog heel veel oude huisjes en huizen daar waren, maar de dorpskerk moest ik zeker bezoeken, omdat dat was uniek, met hele oude graven.. en dat klopt. Bij aankomst in Nieuwer Ter aar, ben ik eerst even naar het kerkje gelopen, prachtig oud kerkje, genieten, en inderdaad nog hele oude graven, indrukwekkend vond ik dezen.

Daarna toch maar het pad begonnen, en ik moet zeggen het liep heerlijk weg, wederom was het in het begin veel asfalt maar gaande weg werd het weer die heerlijke Tiende paden, waarbij je of langs een sloot loopt, meestal grenzen ze aan weilanden, en kun je dus daar lopen omdat de boer daar toestemming voor geeft. Dus het is erg leuk, ook dit keer weer veel blubber en modder en het was genieten, ik hou er van. zeker met mijn waterdichte schoenen..

Op een gegeven moment kwam ik bij een hek waar ik overheen moest maar er stond aangeven dat de voetpond er niet was, maar ik dacht dat zal wel meevallen, en anders zien we dat dan wel. Dus  ondernemend als ik ben , ben ik dat pad toch maar gaan lopen, ik had wel al een alternatief in mijn hoofd maar dacht, kom op we gaan gewoon voor het avontuur, dus dat heb ik gedaan. En ja inderdaad, na 2 en ene halve kilometer, bleek inderdaad dat de looppond ( trekpondje) uit de vaart was wegens werkzaamheden.. dus tja, de Komoot erbij en ik zag dat ik gewoon langs het water kon lopen, ongeveer 2 km, dan via een brug het water kon oversteken en dan via de andere kant weer terug. dus dat besloot ik maar te doen. Terwijl ik begon, kwam ik een bord tegen met een heel groot kruis maar ook het plaatje van een doodlopende weg maar eigenwijs als ik ben ben ik toch doorgelopen met de gedachte het is gek volgens zowel het boekje als de komoot kan ik er gewoon langs

Maar inderdaad aan het einde, bleek ik eerst over wat schrikdraad te moeten stappen, om ineens voor een hek te staan, een klein tuinhekje met daarop ik weet niet hoeveel borden met verboden toegang, eigen terrein etc. maar ja de keus of over dat hekje klimmen en nog geen 50 meter illegaal door te lopen of om een dikke 5 km terug te lopen en dan een giga omweg te gaan maken, was eenvoudig, ik besloot om,  nadat ik goed had gekeken of er geen hond was, over het hekje te stappen en te gaan lopen, alsof ik het echt niet had begrepen, bedacht me kan altijd een neptaal opzetten, ... dat werkt soms ook., Dus ik lopen en gelukkig kwam niemand het huis uit gerend met een geweer of om te zeggen dat het niet mag en ben kwam ik dus aan de andere kant, maar tja, toen zag ik dat het pad langs de snelweg veel beter begaanbaar was dan het pad langs het water en heb ik besloten om dat pad maar te nemen, dus langs de snelweg., 

Uiteindelijk kwam ik op het punt uit waar de route en waar ik liep elkaar kruisten en kon ik zo weer mijn weg vervolgen.

Wat is deze route toch ontzettend mooi, zelfs in deze tijd, en het is koud, is het genieten van wat je allemaal ziet en hoort en ruikt. maar ook dat je op plekken komt waar ik nog nooit ben geweest en waarschijnlijk ook nooit meer zal komen.

Uiteindelijk heb ik van mijn pad, die maar 22 km is 27 km gemaakt dat vond ik een mooie score, nadat ik in Woerden was aangekomen, de auto had gehaald, nog snel even wat boodschappen had gedaan ben ik heerlijk op de bank gaan zitten om te genieten van de warmte van mijn huis en het lekker uitrusten na heerlijk te hebben gelopen

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten