zondag 4 december 2022

het is weer even goed nadenken ..

 

Sinds ik heb besloten om niet meer de kachel zo hoog en zo vaak aan te doen als het goed te doen is in huis met wat extra kleding. zeker als ik de hele dag aan het werk ben geweest, ook nog sport in de avond dan is het geen probleem om even wat dikkere kleren aan te trekken en niet te laat naar bed te gaan zonder dat de kachel aan is geweest.

Echter deze week was ik een avond thuis en ja hoor het was erg koud in huis, dus ik besloot om de kachel even aan te doen, de hele avond heerlijk genoten van de kachel, en ook zeker van dat ik lekker warm zat, ben ik rond een uur of 11 naar bed gegaan.

De hele nacht tot aan dat de wekker ging, lag ik onrustig te slapen, droomde veel, tevens zweten, etc, dat ik nog even dacht begin ik nu ziek te worden.. maar ja... toch stug blijven liggen want het bed lag zo lekker.

Toen mijn wekker ging raakte ik per ongeluk mijn verwarming aan in mijn slaapkamer, ja ik heb in mijn slaapkamer de radiator open staan, hou niet zo van die koude kamers, tenslotte is het niet voor niets centrale verwarming, dus dat alles warm is en dat schijnt stookkosten te schelen, zeker als zoals ik woont in een flat en voor je slaapkamer geen deur hebt maar een gordijn, dan is de kans groot dat de kachel blijft branden als je een radiator dicht doet.

Dus ik bedacht ineens, ja hoor dat is het dus, vergeten de kachel uit te zetten omdat het nog niet in mijn systeem zit. dus tegenwoordig hangt er even een briefje in mijn slaapkamer waarop staat, is de kachel uit.. het is tenslotte weer wennen als je maanden zonder kachel hebt geleefd omdat het huis warm genoeg was.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten