maandag 26 december 2022

eerste kerstdag

 

Nadat ik heerlijk had liggen slapen in mijn bedje bij mijn moeder, werd ik rond10.00 pas wakker. wat een feestje, lekker rustig aan ontwaken, onder de douche, en daarna met mijn moeder het kerstontbijt. We hadden heerlijke broodjes, heerlijke kaas etc, het was een mooi en eenvoudig ontbijt.

Rond een uur of 1 kwam mijn broer er aan, we wilden toch heel graag met elkaar de kerst vieren, al had mijn broer het druk, mijn neefje niet kon, hadden we met elkaar het erg leuk. De cadeautjes voor mijn broer, een boekje over Berlijn, tenslotte gaan we samen naar Berlijn in de mei vakantie, de oplaadbare kaarsen voor mijn moeder waren een groot succes, ik weet nog niet hoe mijn neefje de happy sokken vind die ik voor hem heb gekocht, maar dat zal ik nog wel horen.

We hebben heerlijk zitten praten en rond 16.00 ben ik vertrokken naar huis, met angst in mijn broek, omdat ik toch ook wist dat als het nu mis ging ik hoopte dat het op een plek zou zijn waar ik de auto aan de kant van de weg zou zetten, niet een plek waar ik op de rijbaan moest stoppen. Het is gek dat je dan pas voor het eerst opvalt dat er veel wegen zijn waar ze geen vluchtstrook hebben, heel akelig..maar goed dat is niet anders. Om mijn kansen te vergroten op dat ik niet langs de kant van de weg zou komen te staan. Heb ik op strategische punten even de auto stil gezet, bij Zwolle om te tanken, net voor Amersfoort om een sanitaire stop te hebben, dit puur om te voorkomen dat het mis zou gaan, ook steeds rechts gereden om zo mochten de lampjes aanspringen ik meteen aan de kant kon.

Gelukkig was het geluk bij me, en gebeurde er niets onderweg en kon ik lekker gewoon doorrijden en kwam ik keurig op tijd bij mijn huis aan.

Daarna de gulle gaven uitgepakt, de was gedraaid en omdat voor mij de kerst nu echt voorbij was ben ik begonnen, ondanks dat ik me niet helemaal topfit voelde, de kerstboom af te tuigen. De kerststallen en kransen verwijderd en naar de schuur. De versiering in de box en ook naar de schuur, om de volgende dag de kerstboom maar uit elkaar te halen en deze dan ook weg te ruimen. Mijn huis weer mijn huis maken.

Daarna gekeken naar All you need is love, de kerstspecial en hij was minder indrukwekkend dan anders.. of ik ben het concept zat dat kan ook zijn, dat weet ik niet.. maar ik heb dit keer niet snikkend op de bank gezeten, of zou het zijn dat ik me gewoon heel erg gelukkig voel met mezelf...

En natuurlijk ook gekeken naar Heel Holland Bakt, wat een heerlijke reeks is dit weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten