dinsdag 27 december 2022

(g) een drie gangen menu tweede kerstdag

 

Al jaren zit ik op tweede kerstdag met vrienden Lisette en de kids en Heleen en Ayaz samen kerst te vieren

Ooit was het zo dat we het vierden als volgt, Heleen en ik gingen die dag naar de Bazaar in Beverwijk en als we voldoende hadden gekocht en moe waren gingen we eten bij Lisette en haar kinderen.. erg gezellig altijd. 

Soms brengen onverwachtse dingen zoals de corona crisis ook goede dingen namelijk we konden niet naar de zwarte markt, op dat moment ontstond het idee om per huishouden voor een gang voor het eten gingen zorgen. Dit werd met open armen ontvangen omdat we op die manier evenredig veel kosten hadden en niet 1 persoon hiervoor opdraaide.

Dus we spraken af dat ik het voorgerecht zou doen, Heleen en Ayaz het hoofdgerecht, Lisette met de kids het toetje.

Het eerste jaar maakte ik een prachtige soep met daarbij had ik dan groente chips, heel feestelijk zag dat eruit, afgelopen jaar had ik sushi gemaakt voor iedereen in diverse variaties... wat ook de plank goed raak sloeg, dit jaar besloot ik om maar eens me te wagen aan een voorgerecht van rode bieten.

het werd een twee ledig gerecht namelijk een bieten carpaccio en een tartaar van rode bieten in een mooi kerstglas als cadeautje voor iedereen leek me wel zo leuk en geslaagd.

De voorbereidingen waren heel simpel, dat had ik  in de middag willen doen ,de nootjes had ik de avond ervoor al gehakt en tevens alles al klaar en gesneden, zodat ik alleen nog maar de borden hoefde op te maken.

 Helaas moest ik dit afzeggen omdat ik de griep nu in alle heftigheid toe heeft geslagen, hoesten tot mijn hele rug er pijn van doet,  ademhalen dat je er zelfs wakker van word omdat het zoveel lawaai maakt, snotterig waarbij gewoon  water uit je neus loopt zonder dat je dat kan stoppen, ,, en moe. vooral moe. dus het word denk ik ene paar dagen flink in bed om bij te komen en te herstellen in de hoop dat ik toch oud en nieuw kan vieren bij vrienden.

Nu zit ik dus met ik weet niet hoeveel kilo rode bieten in huis, dus ik zal de komende dagen heel veel rode bieten eten.... in allerlei vormen en gerechten. heb al op Google gekeken en gezien dat er vele mogelijkheden zijn gelukkig...

En voor ouderjaarsavond ook meteen een lekkere  snack


Geen opmerkingen:

Een reactie posten