woensdag 1 december 2021

ook maar eens proberen wie weet kan ik het


 Afgelopen zaterdag was ik bij vrienden Peter en Marouska met de kids, zoals altijd wederom erg gezellig, had als toetje Parijse bollen meegenomen van de kraam bij mij op het plein. Iedereen smulde er enorm van. Tevens had ik voor iedereen een cadeautje meegenomen voor in de schoenen die nacht en een spelletje voor de hele familie, met een gedicht erbij. Dit om de feestvreugde extra groot te maken.

Toen ik bij het gezin aankwam was Peter druk bezig met sushi te maken, dus ik dacht meteen dat ziet er lekker uit, en wat gemakkelijk. Bij het eten kregen we natuurlijk sushi en dat was toch lekker, ik dacht dat ga ik ook maar eens proberen als mensen komen eten, het is zo gemakkelijk en erg lekker ook en als ik het wil kopen ben ik zoveel geld kwijt altijd dat het me beter leek om het zelf te maken, zeker nu er 2 etentjes voor de deur staan..  leek het me handig om dit maar eens onder de knie te krijgen.

Gelukkig kun je in de supermarkt tegenwoordig alles vinden wat je nodig hebt voor de sushi, en het lijkt heel gemakkelijk

Inmiddels had ik via Bol.com een sushi pakket besteld met een prachtige staaf waarmee je zo sushi kan maken, het is volgens de beschrijving een fluitje van een cent, ik moet ook zeggen het ziet er erg gemakkelijk uit als je kijkt naar de foto's en de instructie.

Aangezien ik afgelopen maandag toch vroeg op moest, wegens de reden dat ik verkouden was, dus moet je testen van school, gedaan met zoals te verwachten was, een negatieve uitslag, eigenlijk is deze negatieve uitslag de meest positieve uitslag die je kan krijgen.

Maar goed,  tijd over en hoe impuls ik ben blijkt wel weer, ik besloot, terwijl ik om half 10 weg moest naar school omdat ik tegenwoordig nog steeds naar school loop, om het maar eens te gaan proberen. dus ik aan de bak zeg maar, rijst koken, groente snijden, tevens een zoete ei bakken, etc.. en daarna natuurlijk proberen om de sushi te maken, ik moet zeggen, de omschrijving, die trouwens wonderbaarlijk duidelijk is, dekt niet helemaal de troep die je er van krijgt.. dat viel me wat tegen om eerlijk te zijn. dacht dat is zo klaar maar nee dus.. helaas niet..  ik moest er toch wat meer voor doen dan ik had verwacht, maar goed dat is niet anders.

Uiteindelijk is het gelukt en had ik een prachtige rol sushi op het aanrecht liggen, deze meteen in de koelkast gelegd om daarna de ravage in de keuken op te ruimen, ik bedacht me meteen al dat het handiger is om dit de volgende keer iets geplander aan pakken maar het doel is gelukt ik weet nu hoe ik het moet doen, nu nog oefenen op de andere vormen.. want eerlijk is eerlijk, het is weinig werk maar wat is het lekker, als je het goed onder de knie hebt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten