zondag 28 november 2021

en het was weer als vanouds


 Zondagmorgen, de wekker gaat niet eens, ik was wonderbaarlijk vroeg wakker, dus ging ik vol enthousiasme naar de sportclub, met mondkapje en qr code. op mijn werk heb ik vanaf maandag alleen maar mijn mondkapje nodig.. en het is gek, het is weer even wennen dat hij op moet, maar uiteindelijk zal het wel weer gewoon worden. Voordeel vind ik wel dat je met je mondkapje rustig in jezelf kan praten zonder dat mensen gek kijken, ze weten toch niet wie het is.

Maar goed daar gaat het nu niet om, het gaat om iets heel anders.

De cross xxl gegeven door Marco, wederom een intensieve les maar wel weer erg gaaf om te doen, zeker weer omdat het weer speels was maar hard werken.

We begonnen met de warming up, eerst was het kniehef, daarna hakken billen, daarna ook nog iets van push up, en dat ellendige met je handen over de vloer en je benen bijsluiten. en dan ook nog dat met dat been over je lichaam heen, ze zullen vast ergens goed voor zijn al ervaar ik dat niet zo.

Daarna gingen we de buikspieren doen, alles weer een minuut en dan 2x, heel goed alles is dan opgewarmd en daarna kwam de hel.

we kregen een dobbelsteen en we moesten altijd 60 herhalingen doen in twee tallen

we begonnen met de push up, daarna de diepe squat en sit up

je gooide de dobbelsteen en diegene die gooide moest het aantal ogen doen terwijl de ander moest dan aanvullen tot 60, dus als ik 5 gooide, wat ik natuurlijk deed, moest Esther mijn maatje er 10 doen en dat was best pittig

Daarna gingen we over op schouder press, links en rechts en dat moest je dan doen, eerst rechts en weer samen 60, maar ik gooide meteen al een 6, dus besloten we om allebei gewoon 60 te doen en meteen links en rechts samen, dus gewoon in totaal 120, daarna moesten we crunches. dus dat hebben we ook gewoon 60m allebei gedaan, we hebben ons dus eigenlijk niet aan de opdracht gehouden.

De volgende serie was, ook in twee tallen, de ene ging squaten terwijl de ander 10 banen moest rennen.

daarna kwamen er veel andere varianten die ik helaas vergeten ben maar het was wederom een geweldige les zeker als je met een 2 tal kan werken dat maakt het echt een feestje

 kortom het is, ondanks de weerstand soms best wel lekker om vroeg op te staan en te gaan sporten.. zeker als je een duo wod hebt..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten