zondag 28 november 2021

hij die vraagt.. leert weer wat

 

Zondag kreeg ik enorme keelpijn.. dus ik dacht daar gaan we dus....... dus ik aan de zelftest. gelukkig negatief.. maar ja, lichte verkoudheidsklachten.. dus wat nu...

Gelukkig was ik de nacht goed doorgekomen en lekker geslapen, dus goed uitgerust.. dus ik besloot maar in mijn onschuld naar de GGD de sneltest voor het onderwijs te gaan doen, tenslotte is dat dan medisch bevestigd dat het geen corona is, de zelftestthuis gaf dat ook aan, maar ergens denk ik nog steeds dat de ggd weet wat wel en niet goed is, ik had namelijk gehoord dat er andere vloeistof word gebruikt bij deze test. Dus voor de zekerheid ik heel vroeg mijn bed uit. en naar de GGD testlocatie

Het is toch wel bijzonder, je staat buiten te wachten totdat je naar binnen mag, wel keurig in een tent en op een mooie afstand van elkaar, en stipt half 8 gaat de deur open  wat klinkt als een soort van schuurdeur die opengaat, dus tja we mochten naar binnen, je vult een formulier in en dan is het klaar, je kan naar de testkamer. Ik blijf me verwonderen over hoe goed dit is geregeld, hoe scherp ze het klaar hebben en hoe ze alles strak in het gareel hebben, prachtig.

Dus nadat ik de nodige formulieren had ingevuld, ik dus in het testhokje kon gaan zitten, had ik mooi de tijd om de vraag der vraag te stellen. De vorige keer viel me namelijk ook al op dat het zakje wat je meekrijgt dezelfde is als die ik ook bij de zelftest van school krijg, maar ook de rest van de spullen zien het er hetzelfde uit, dus ik dacht ik ga nu mooi de vraag stellen wat het verschil is..

Het antwoord was simpel, het enige verschil is dat zij verder met het stokje in mijn neus gaan dan ik thuis doe.. en dat betwijfel ik, ik zit namelijk tot aan waar ik weerstand voel, en dat duurt ongeveer een halve stok.. dus dat is best ver.. maar goed ik laat het daar bij.. ik dacht ik onderga het wel.

Dus terwijl die stok erin ging, ze begon te tellen van 5 naar 0,  dacht ik..is dit ver.. of ik doe het te ver of ik doe het niet goed dat weet ik niet maar dit is niet ver..

Dus toen ik klaar was, kon ik terug naar huis. 

Bij thuiskomst gekeken naar de regels voor het onderwijs, het schijnt dat als je milde verkoudheidsklachten hebt dan moet je thuis blijven en daar heb ik zo geen zin in dus ik dacht ik ga overleggen met mijn unitleider wat te doen.

Nadat ik uitgelegd had wat de situatie was, zei hij simpel. als de uitslag negatief is mag je gewoon les geven. dan hoef je niet thuis te blijven. dus daar ben ik blij mee, want ik dacht alweer aan al het werk wat ik zou hebben met nakijken van die filmpjes , erg leuk hoor daar niet van maar toch.. het is meer werk dan als ik gewoon voor de klas sta.

Dus het was duidelijk voor mij ik ga niet meer een sneltest doen  bij de ggd, het is hetzelfde als dat ik doe dus waarom zou ik dat doen.. en scheelt een hoop gedoe en tijd.. 

Het is fijn om dat zeker te weten.

en oh ja de uitslag was negatief.. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten