maandag 22 november 2021

DE beul.....


 Maandagavond was onze vaste trainer er niet, dus kregen we les van vriend Marco, hij had net een paar weken ervoor zijn diploma gehaald als kb trainer, dus ik was erg benieuwd naar zijn les en hoe hij het nu zou doen.

Hiervoor gaf Marco ook al regelmatig lessen, die stonden altijd vol van WOD-jes, en leuke dingen.. of iets met power etc. maar vaak was het wel hard werken maar ook rust.

Inmiddels ben ik er achter dat de cursus die hij gevolgd heeft zijn nodige sporen achterlaat.. Deze les was afzien. hij was vreselijk intensief, zijn mijn sportmaatje had de zweet op zijn schenen staan en dat wil dan wat zeggen.

De warming up bestond uit

dribbelen op de plaats, hoge knieeen, hakken billen , eerst 45 seconden daarna een ronde 2 1minuut, dat was voor mijn kuiten die nog spierpijn hadden van zaterdag, dat vele klimmen en dalen, niet echt aangenaam.

Daarna gingen we over naar 2 warming up. we begonnen met de armen naar voren draaien links, daarna rechts, en dan push up, hip bridge.. eerst 45 seconden daarna een minuut.

Uiteindelijk begonnen we met de squat met kb, diepe squat, daarvoor moesten we een bankje maken,  daarna de smalle squat, de sumo squat en daarna de kb swing, als 1 minuut en dat twee rondes.

na deze ellende gingen we hip bridge,  lunges links en lunges rechts. kb swing american dus boven je hoofd,  4 oefeningen en dat 2 rondes

met als toetje  hip bridge, schuine plank links en rechts, en kb swing een hand dat ook weer 1 minuut

DAarna was het klaar. maar wat een heftige training was dit, en ondanks dat ik hem heb vervloekt, ben ik super trots op hem dat hij ons zover weet te pushen dat we het wel doen en dat we ondanks dat we het afzien vinden wel lol hebben in deze training.

Je merkt dat hij toch iets heeft opgestoken van die cursus.. en tja als je met een 9,8 door je examen komt dan mag je ook wel wat verwachten lijkt me..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten