Ik zal niet de laatste zijn die het toegeeft, wat een afschuwelijk film... maar wat heb ik er van genoten.. hij is knullig, hij is grappig, het verhaaltje is flinter dun en voorspelbaar.. de diepere boodschap is ook erg eenvoudig, maar wel iets waar veel mensen mee bezig zijn... de humor is soms erg flauw maar ook weer daarom kan ik lachen.. wat een heerlijke film voor in de vakantie waar je niets hoeft dan alleen maar dom kijken naar een nog dommere film ,maar ik heb oprecht genoten.
recensie van de film :
Regie: Frank Coraci | 101 minuten | komedie, familie, romantiek | Acteurs: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb, Ken Jeong, Donnie Wahlberg, Joe Rogan, Nat Faxon, Steffiana De La Cruz, Nick Bakay, Jackie Sandler, Nicholas Turturro, Thomas Gottschalk, Brandon Keener, Robin Bakay, Nicole Trychon, Tanner Blaze, Tim Gage, Gino Falsetto, Etienne Deneault, Katrina Begin, Matthew R. Staley
Hoewel de stelling niet op daadwerkelijk onderzoek gebaseerd is, mag wel aangenomen worden dat het gros van de dierentuinbezoekers bestaat uit gezinnen met kinderen of in ieder geval schoolgaande jeugd. De doelgroep van familiefilm ‘Zookeeper’ heeft een duidelijke overlapping met die demografische markt: ouders met kinderen vanaf een jaar of acht, of jonger, als ze de ondertiteling al mee kunnen lezen. Vaders en moeders die een alternatief zoeken voor een 3D film of animatiefilm om met hun kroost te kijken zullen hun nakomelingen een plezier doen met ‘Zookeeper’. Heb je geen zoon, dochter, neefje, nichtje of andere minderjarige om een plezier te doen, heb je bij ‘Zookeeper’ niets te zoeken.
De aanloop van ‘Zookeeper’ doet wat denken aan ‘Just Go With It’, niet geheel toevallig ook een Happy Madison productie, want net als die film opent ‘Zookeeper’ met een scène waarin het leven van de hoofdpersoon een iets andere wending krijgt dat wat hij verwacht. De ietwat sullige Griffin (Kevin James) vraagt namelijk op een ongelooflijk romantische en inventieve manier zijn beeldschone vriendin Stephanie (Leslie Bibb) ten huwelijk, maar zij weigert keihard. Griffin is nooit over die schok heen gekomen en vertelt zijn verhaal nog vrijwel dagelijks aan zijn enige toehoorders, de dieren in de Franklin Park Zoo, waar hij als oppasser werkt. Hij denkt natuurlijk dat zij het toch niet begrijpen, maar niets is minder waar. Wanneer Stephanie plotseling weer opduikt, denken de dieren dat Griffin wel een kans bij haar maakt. Mits hij zich niet zo onbeholpen gedraagt natuurlijk. Na een vergadering besluiten de dieren hun erecode te schenden: om Griffin te helpen moeten ze wel hun grootste geheim – dat ze kunnen praten – prijsgeven. Als Griffin eenmaal over de schrik heen is, neemt hij hun hulp dankbaar aan. Dat levert een stuk of wat grappig bedoelde, maar vaak ook tenenkrommende situaties op (met als dieptepunt een over een wolf heenplassende Kevin James).
Veel ongecompliceerder dan de plot van ‘Zookeeper’ zul je niet gauw krijgen. Volwassen kijkers zullen al na enkele minuten doorhebben hoe de film (lees: met wie de hoofdpersoon) zal eindigen. Maar dat hoeft het kijkgenot nauwelijks in de weg de staan. De acteurs zijn prima op dreef: Kevin James acteert voor zijn doen beheerst. Het is makkelijk om met hem mee te voelen. Rosario Dawson is – zoals altijd – een welkome aanvulling op de cast en heeft een paar leuke scènes op het bruiloftsfeest van Griffins broer. Ook Leslie Bibb doet meer dan alleen zorgen voor eye candy. Ze is heel overtuigend als leeghoofdig model, voor wie een gespekte bankrekening belangrijker is dan een gelukkige echtgenoot, die zich niet anders voordoet dan hij is. De pratende dieren – overigens heel vakkundig weergegeven – zijn eigenlijk alleen leuk voor de jongere kijkers, toegegeven: het is wel even grappig om Cher en Sylvester Stallone als leeuwenechtpaar te horen, maar daar is het nieuwe snel van af. Maya Rudolph als giraf wekt alleen irritatie op, evenals Adam Sandler als aapje. Wel aardig is de speciale band die Griffin heeft met de gorilla Bernie (stem van Nick Nolte), die uiteraard ook nog een cruciale rol krijgt in de ontknoping van het verhaal.
‘Zookeeper’ blinkt nergens in uit, niet in originaliteit, niet in creativiteit en zeker niet in hilariteit. Maar kijk ‘m met de juiste instelling (of liever: mentaliteit) en in gezelschap van de beoogde doelgroep (pre-puberteit) en je hebt een aardig tijdverdrijf te pakken, waarin de moraal om altijd jezelf te blijven nooit vervelend wordt en het taalgebruik minder heftig is dan wat er op een gemiddeld schoolplein geroepen wordt. Best te doen. Al valt quality time met je kind door een bezoekje aan een echte dierentuin te brengen nog altijd te prefereren. Dat is namelijk wél echt leuk voor alle leeftijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten