donderdag 4 november 2021

go 4 it...

 Vandaag mocht ik weer eens mee met de tweede klassen naar Go 4 it.. een beroepenmarkt...  erg leuk soms, soms ook niet, zeker niet als je met onze doe kinderen steeds moet zitten en filmpjes moet kijken of vragen moet beantwoorden.. daar word je dan niet vrolijk van.. maar goed. dit keer had ik er echt zin in, had een leuke groep waar ik mee mocht lopen, een groepje dat eigenlijk het overschot was uit 3 klassen maar daardoor juist erg gezellig met elkaar.

In mijn chaos van alledag, weet niet wat ik heb dit jaar, ik gooi dagen en tijden door elkaar heen, het is afschuwelijk.. mede omdat ik altijd alles perfect voor elkaar heb, de tijden weet etc. zelden de mist in ga, maar het is dit jaar mijn jaar niet.. ik ben kennelijk toch wat van slag op de 1 of ander manier waardoor ik dus rare keuzes maak. in mijn hoofd zou het beginnen om 9 uur, dus ik een soort van uitslapen, lekker relaxt bezig, rustig in de auto gestapt er ineens een appje kwam van mijn leidinggevende of ik 8.30 ging redden. ja tuurlijk. maar ik dacht shoot het begint toch om 9 uur.. maar nee dus we moesten om half 9 er staan en ons op de parkeerplaats verzamelen om in de kou te wachten totdat we naar binnen mochten.

Maar uiteindelijk konden we met twee jongens mee naar de eerste activiteit.. dat was de afdeling ict.. je zag en merkte dat het nog niet zo heel goed voorbereid was.. want. .. juist.. het spel dat we moesten spelen waarbij alle antwoorden steeds fout waren, was opvallend. er waren dan ook hele stomme dingen maar goed, het was een leuke probeersel.. 

Daarna gingen ze naar de politie erg leuk, ze mochten elkaar in de boeien slaan, dus ik heb mij in de boeien laten slaan door een leerling die daar natuurlijk meteen van geniet en het leuk vind..  het werd ook erg goed uitgelegd.

Daarna gingen ze naar de opleiding voor kweker. waar veel leerlingen werken, waar ze dus een wedstrijd deden met elkaar.  het ging erom wie het snelst alle planten op de kar hadden staan in een treetje met een etiket erbij, erg grappig, helaas kon ik daar niet aan mee doen dat was jammer. toch blijkt dat het geen kinderen zijn die denken in processen, ik had een treintje gemaakt. dat was veel handiger maar zij dus niet . maar nogmaals het was leuk ze waren bezig.

Er waren ook wat minder leuk of boeiende kraampjes, al was voor mij het filmpje van het laborant het saaist.. kwam denk ik ook door de presentatie..  Daarnaast de Robocop was ook niet echt geslaagd mede omdat ze slecht te verstaan waren.

Die ik al genoemd had vond ik geniaal leuk, maar ook toerisme waar een kwartet moesten spelen, tot mijn stomme verbazing wisten sommige leerlingen niet wat een kwartet was.. en hoe je dat moest spelen. dus ik dacht, kat in het bakkie.. ik ga winnen maar nee dus ik verloor dik. en dat is ook niet erg dat is alleen maar leuk.

Ook de horeca was leuk. ,daar mochten ze hun eigen mixje mixen, we kregen er een slagroomsoesje en een ienie mini stukje pizza. wel vegetarisch gelukkig.. maar goed.. dat was ook een succes.

Het viel me op dat dit jaar er ook weer heel veel oud leerlingen liepen  geweldig, zeker als een oud leerling daar staat met zijn eigen bedrijf Goldviz, zo gaaf dat was 1 van mijn mentor leerlingen en ik bedacht me laatst toen ik langs Boskoop reed dat ik me afvroeg hoe het met hem ging, omdat ik het huis zag waar hij had gewoond. dan is het extra leuk om hem tegen te komen en te spreken. prachtig

Het was naast, dat het leuk was om mee te doen met diverse activiteiten. ook erg gezellig , een hele mooie ochtend op een koude ochtend in november.

hoofd van een romein

etaleren

etaleren

etaleren

etaleren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten