maandag 27 december 2021

eerste kerstdag

 

Toen ik gisteravond aankwam bij mijn moeder, was het spullen uit de auto halen en naar boven, om haar te knuffelen,. gelukkig had ik een zelftest gedaan zodat ik zeker wist dat ik niet besmet was op dat moment, al weet je het nooit zeker helaas. maar goed ik neem dan maar de gok. soms wil je gewoon even weer huidcontact, zeker met mijn moeder die ik zo weinig zie helaas.

Mijn neef was er ook inmiddels die had besloten om de avond van te voren naar mijn moeder te gaan, hij had speciaal voor mijn moeder een maaltijd meegenomen, soep, met rollade en groente, zodat mijn moeder geen extra gedoe had met eten maken. en hij had een slagroomtaart gemaakt, ik ben dan onder de indruk, zeker als ik kijk waar hij vandaan komt, en hoe hij nu enorm zijn best doet om het goed te doen, hij vecht en wint. ik ben zo trots op hem, dat was naast mijn moeder zien en bij haar zijn, een prachtige cadeau al voor deze kerst. .deze hebben we binnen denk ik dan altijd.

Was nog maar net binnen of ik kreeg van mijn neef al mijn kerstcadeau.. een prachtige geurzet met appel en kaneel, de kerstgeuren. dus daar ben ik super blij mee, vind het een mooi cadeau,

Mijn neef had slaapspullen meegenomen naar mijn moeder zodat hij in de kamer kon gaan slapen, zodat hij niet hoefde te denken aan waar en hoe, hij had voor alles gezorgd.

De avond hebben we heerlijk genoten van de taart van mijn neefje, daarna lekker eerst even gekeken naar de slimste mens, om daarna lekker te praten en voor we het wisten was het al weer 12 uur, en moesten we wel naar bed, want ja de volgende dag was het kerst.

Na me redelijk te hebben uitgeslapen, werd ik wakker van gerommel in de keuken, dus ik heb me snel klaar gemaakt voor de dag, waarbij je soms op vreemde plekken de beste gedachten krijgt. inmiddels was mijn doucheschuim op, dus ik dacht ik gooi dat miniflesje weg, totdat ik me bedacht, nee die bewaar ik en daar doe ik mijn favoriete geur in die ik graag gebruik, dan heb ik die ook altijd bij me als ik op vakantie ga in mini verpakking. dus dat flesje verdween weer in de tas om goed schoon te maken en te voorkomen dat ik met de verkeerde geurencombi door het leven ga.

Bij het betreden van de kamer bleek mijn neef de tafel te hebben gedekt voor de kerst, met allerlei lekker dingen, zelfs eitjes gekookt, vond ik zo lief, dus we hebben heerlijk met elkaar aan de tafel gezeten om een lekkere kerstmaaltijd te nuttigen. daarna alles samen opgeruimd en lekker in de kamer gezeten te praten, mijn moeder geholpen met de i pad, haar digi d in gevoerd en meer van deze dingen, kortom de tijd vloog om het was tijd voor de kerstmaaltijd

Mijn moeder praktisch als ze is, had een heerlijke tomaten soep, en voor mij had ze een vegetarische curry gemaakt en voor haar en mijn neef kalkoen gebakken met aardappels en broccoli, een mooie eenvoudige maaltijd maar zo lekker. Daarbij had ik natuurlijk de stoofpeertjes voor mijn moeder waar ze extra van geniet. 

Na het eten hadden we als toetje een overgebleven stukje taart met een ijsje. heerlijk eenvoudig , niks te veel eten, gewoon lekker eenvoudig en het draaide om het samen zijn. het genieten van elkaar.

Daarna bij de boom, de pakjes uitpakken, mijn moeder was superblij met haar i pad standaard, en ze zag en ziet al meteen het voordeel., dus dat is handig. Mijn neef was blij met zijn sokken en met zijn geur, en de pakjes van mijn moeder, hij is meer dan verwend dus dat was mooi, ik ben ook erg blij met mijn enveloppe met inhoud. .dat soort enveloppen kun je nooit genoeg krijgen, aangezien ik niet ga trouwen zal ik nooit het genoegen smaken van na de drukke dag alle enveloppen open te halen dit op het bed te gooien en dan er in te gaan liggen om een keer te voelen hoe het is om in het geld te zwemmen, al moet ik zeggen dat zou me niet eens zoveel interesseren ik ben al blij met wat ik heb.. 

Daarna de weg terug naar huis, het was heerlijk rustig onderweg, ik had van mijn moeder, zoals gebruikelijk weer veel te veel meegekregen, een doos rolletjes, de traditionele kniepertjes, en voor de buuf een droge metworst, iets echt Gronings en mijn buuf komt ook uit Groningen dus dat is helemaal goed.  Een rit gehad waarbij wederom de kaarsjes branden en waarbij het zo rustig op de weg was dat ik behoorlijk op kon schieten en ik met mijn kerstmuziek genoten heb van het terug beleven van deze prachtige dagen..

soms is het zo eenvoudig omdat wat er is te omarmen en van te genieten.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten