zondag 26 december 2021

kerstavond..

 


Traditiegetrouw rij ik op kerstavond of eerste kerstdag naar mijn moeder in Musselkanaal om daar samen met mijn broer en mijn neef kerst te vieren, zoals alleen maar kerst bij je moeder kan zijn....

Eenvoudig, warm, gezellig sfeervol en vooral aandacht voor elkaar.

Sinds vorig jaar heb ik bedacht dat ik lekker de avond van te voren naar haar toe ga omdat het dan voor haar ook leuker is, hebben we even tijd samen, gezellig met elkaar praten voordat mijn broer en neef komen, dus het is gewoon leuk, om even tijd te hebben voor elkaar.

Mijn broer kon wegens andere verplichtingen niet komen met kerst, begrijpelijk maar ook wel jammer, tenslotte is mijn moeder een dame van deze tijd, en elk moment die speciaal is met haar te koesteren en te doorleven is nu iets wat altijd ergens een soort van gevoel hangt, het zou de laatste kerst met haar kunnen zijn.... al denk ik dat het nog heel lang gaat duren, zo vief, zo betrokken is bij de tijd, lijkt het mij voorlopig niet de laatste kerst.

Voor kerst neem ik altijd iets mee voor mijn moeder, broer en neefje. Gelukkig was ik al vroeg begonnen met spullen te kopen, dit ook omdat ik zo de uitgaven wat zit te verspreiden voor het jaar, scheelt een hoop gedoe en ik denk altijd, dat wat ik nu zie wat leuk is kan ik beter nu kopen dan veel later als het waarschijnlijk ook nog veel duurder is, vandaar deze keuze.

Voor mijn broer had ik een geschenkverpakking gekocht met een lekker geurtje met daarbij de bijbehorende douche schuim. zodat hij niet met 4 verschillende geuren door het leven gaat... voor mijn neef had ik een geurtje gekocht met daarbij sokken, daar heeft hij nooit genoeg van. voor mijn moeder, wegens het succes dat ze altijd tijdens het skypen met de i pad in haar hand zit, met alle gevolgen van dien, dan is het beeld weg, staat het in zwart wit, sta ik of zij op de kop.. leek het voor mij en haar handiger om een standaard te kopen voor de i pad zodat ze haar handen vrij heeft en we waarschijnlijk wel wat minder spectaculaire gesprekken hebben maar wel rustiger. Tevens een prachtige amaryles bol met een leuk wax laag vol glitters. Tevens had ik voor haar de kleine uitgave van de flarden bundel van het symposium met daarin prachtige bloemstukken en daarbij de bij behorende flarden. meegenomen en wat mondkapjes, ook voor mijn neef. Want daar hebben ze nooit genoeg van.

De dag ervoor had ik al stoofpeertjes gekookt en al ingepakt, 6 stuks waarvan er voor mijn neefje en mij  elk 1 is en de rest voor mijn moeder zodat ze ook nog tweede kerstdag kan genieten van deze  stoofpeertjes waar ze zo van houd.

Onderweg naar mijn moeder heb ik heerlijk kerstmuziek gedraaid en natuurlijk had ik twee kaarsjes in de auto staan, led lichtjes wel te verstaan, dit om te voorkomen dat mijn auto een vuurzee zou gaan worden. Onderweg naar mijn moeder, in de donkerheid van de avond, kerstmuziek aan en toch ergens dat melancholische gevoel.., het raakt me, het genieten van het leven en de vrijheid die ik heb.. ik weet niet of het het ligt aan het jaargetijde, of misschien wel het afgelopen jaar met al zijn onzekerheden en stress, dit jaar werd ik bij bepaalde nummers behoorlijk emotioneel.. wat ook wel mooi is.. dat hoort er bij, dat is kerst ook voor mij, een beetje het jaar terug zien onderweg naar mijn moeder.. maar ook het intens beseffen wat een goed en mooi leven ik heb, hoe rijk ik ben met alle dierbare mensen die ik om mij heen heb verzamelt waar ik zo van hou.. ieder op hun eigen manier, speciaal voor mij.. ik ben meer dan dankbaar en dat maakt dat deze rit behalve het weten dat ik naar mijn moeder ga... ook super speciaal omdat ik weer eens besef hoe gelukkig ik ben met wat ik heb en hoe mooi het leven is zoals het is.. met al zijn uitdagingen ... 

Na dik 3 uur in de auto kon ik mijn auto parkeren voor de flat waar mijn moeder woont... kon ik me overgeven aan de warmte van haar moederlijke liefde en het weer even echt bij haar zijn, daar heb ik geen Robert ten Brink voor nodig.. om samen te kunnen zijn.. ik regel het zelf wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten