maandag 30 november 2020

zo lekker om weer wat tijd te hebben om te wandelen

 

Het nest is verlaten, en meer mooie natuurplaatjes zie ik op mijn vele wandelingen,  de natuur, dat heb ik nooit zo gezien, geeft zoveel mooie beelden en inspiratie voor mij voor de flarden die ik schrijf..

al moet ik bekennen dat eigenlijk alles me wel inspiratie geeft, van mensen, kunstwerken, soms gewoon een liedje wat me raakt...  zelfs mondkapjes die op de grond lagen gaf mij inspiratie.. dus er zit kennelijk genoeg in de lucht.

Gisteren ,in mijn week van thuis lesgeven, heb ik les gegeven aan de klassen van Rijnwoude, het is gek, het is dan toch net alsof je iets doet wat niet mag, omdat de rest van mijn thuis locatie thuis zit en dus niet kan werken voor de klas maar alles doen via computer en via de i-pad, heel bijzonder toch wel als ik er zo over nadenk.

 Maar toen ik klaar was met daar les geven besloot ik om maar met de auto naar het meer te rijden en daar een wandeling te maken,  gewoon een rondje meer, hoofd lekker leegmaken en daarna naar huis te gaan.. het loopt altijd anders dan ik wil.. heel grappig, terwijl ik daar liep dacht ik, kom laat ik  maar eens kijken waar dat pad  heen gaat ,waar ik dan uitkom bij de golfbaan en voor ik het weet loop ik daar overheen, loop ik naar het watertje, terug naar het meer, om te besluiten om alsnog toch maar  nog een keer terug te gaan langs de sloot,  en daar trof ik een oud leerling, erg leuk om even met hem te praten, werkzaam in de horeca, maar helaas nu al 2 maanden thuis.. maar wat was dat een bijzonder joch. wat zat hij in die tijd in de problemen en wat is het dan heerlijk om te zien hoe goed hij het nu doet.. hoe hij straalt.. geweldig kan ik echt van genieten.

Daarna verder gelopen naar het meer, en het rondje meer afgemaakt.. kijken op mijn horloge zag ik dat ik nog maar 50 meter moest dan had ik zonder dat ik het door had 10 km gelopen, dus dat heb ik maar even vol bracht.. maar even doorgelopen, zodat ik dat ook weer op mijn lijstje kon afstrepen.

Daarna  het ingezonden werk van leerlingen nagekeken en beoordeeld, om daarna lekker op de bank te gaan zitten en te genieten van het dat het leven zo goed is..  dat het zo genieten is als je je zegeningen van die dag terugziet en kan tellen.

 







 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten