zondag 22 november 2020

en we gaan weer door

 

 

Zondagochtend. het feest is over.. met de Benjaminnen gingen we pas om 10.30 trainen, dus we sliepen uit voor ons gevoel.. maar nu is het weer de harde werkelijkeheid.. natuurlijk ben ik ook blij dat we weer mogen sporten. natuurlijk ben ik blij dat ik weer met de cross xxl mee kan doen met de maatjes van de sport... maar toch.. dat uit mijn bed worstelen, zeker naar een wandeling van 17 km en wetende dat ik zo wie zo nog 7 moet lopen voor de k punten. maar ja om dit om dat kleine stukje te laten lopen, dat is mijn eer te na dus dat gaan we na het sporten doen.. 

De ochtend begon al wat minder.. ik stond op, en ja hoor het bekertje water wat ik elke ochtend neem stond op het randje van het aanrecht, geen probleem normaliter maar op zondag.. is dat toch wel leven op de rand..  dus toen ik het mesje om mijn Kiwi te schillen wilde pakken, bleef ik met mijn vinger in dat bekertje hangen, en geloof me als je het erom doet, dan lukt dat niet.. net als je vinger in dat stukje van de deur slaan, waar normaal het slot invalt.. zodat de deur dicht is... dat lukt niet als je het wilt, maar in de haast, klats en dan heb je een bloedende wond aan je vinger..  nu dus niet maar een waterballet in de keuken.... en dat kon ik er nu juist bij hebben..

 Dus het maalde al door mijn hoofd, okay zon dag dus..

 Maar goed, toen ik aankwam trof ik Elsbeth al zuchtend bij het white board, want juist... de stift deed het niet op het bord,.... dus dan maar van het blaadje.. 

Inmiddels al wijs geworden heb ik meteen er een foto van gemaakt, omdat ik weet dat je anders heel snel de dingen vergeet of niet goed doet.. met als gevolg dat je steeds naar het bord of het briefje om te zien wat je moet doen.. dus daarom maar een foto.

We begonnen met de warming- up en dat ging sneller dan ik dacht en stiekem was hij ook wel erg lekker. al had ik wel last van dat schuurplekje op mijn billen.. door een aantal sit ups van een hele tijd geleden.

Daarna kwam echt de hel.. kan het niet anders zeggen... het was een lunch, dan springen in de squat.. weer springen in de lunch en dan weer een squat..  dat was 1 x.. en ik heb die coƶrdinatie niet. ik weet niet wat ik doe maar ik weet dat het er niet uitziet en het is verre van hoe het moet.. terwijl naast mijn onze Benjamin junior sierlijk op de grond beland en mooi  en elegant opveert en dan de volgende serie doet.. ik lijk meer een olifant met spastische neigingen en totaal geen ritme gevoel... voor dit soort combinaties ben ik niet in de wieg gelegd.. ik moet gewoon even weer oefenen totdat ik hem onder de knie heb zoals ik met meer dingen moet doen.

maar goed we deden bij deze oefening de tafel van 3... dus in 1 minuut 3 dan 6, 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27 30.... en dat lukt niet dus vanaf ongeveer 12 in een minuut heb ik alle tijd gehad om te oefenen ik heb geen pauze meer gehad... frustratie alom en vooral  doodvermoeiend.

Daarna met de tafel van 2, een makkie.. sit ups.. waarom die maar 2 is geen idee , maar dat is wel je rust..

De onvermijdelijke en om armbare burpees waren ook nog even op genomen in de training en met de tafel van 3.. dus zie hierboven.. dus vanaf ongeveer 12 doe je constant burpees... ook slopend

Het Briefje van Elsbeth was van het podium verdwenen , en daardoor was ze even de les kwijt.. ik begrijp dat je een grapje wilt doen maar pak hem daarna en geef het hem. Ik denk dan we kiezen hiervoor, en als je dit niet wilt dan moet je niet komen of naar huis gaan tussen door,  tenslotte kiezen we ervoor om te komen.. en we zijn geen  kinderen die  verplicht naar sport moeten, 

 maar niemand zei  dat hij of zij het verstopt had, dus ben ik maar de braafste jongetje van de klas geworden en heb gewoon mijn lijstje voorgelezen van de gemaakte foto aan het begin..  Ik heb me er waarschijnlijk niet populair mee gemaakt, maar kom op denk ik dan..  dit is even leuk maar niet als je het vol blijft houden. dit neigt in mijn beleving naar Pesten van de docent die een goede maar pittige les heeft bedacht en terecht.. we kunnen dit.

Daarna nog een wodje met 21. 15, 9 6 3 

burpees, squat en push up

en daarna 10 minuten 2 rondes met

high knees,  burpees, push up,. squat en dan 1 minuut rust

Aangezien ik nog ongeveer 4 kilometer moest wandelen voor mijn 250 punten zodat ik weer bijna ene bioskaartje te pakken heb, besloot ik om thuis even een salade te eten en daarna te gaan wandelen.. even een klein rondje.. moest ook een brief posten dus dat kon mooi in 1 rondje..  was dan ook zo klaar

Kortom het was een sportief weekeinde.. 

waarin de nodige calorieƫn zijn verbrand

 



 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten