maandag 23 november 2020

in de herhaling....

 
Deze foto raakte me, omdat dit helemaal de kern weer geeft waar een docent voor gaat,  ik herken het. als het moet kom ik bij je thuis langs, zie een blog van lang geleden dat ik bij alle isk leerlingen langs ging om ze te overhoren, om hun boeken te halen.. en het na te kijken.
Dagen heb ik op de zoom gezeten om beschikbaar te zijn voor vragen, met wisselende resultaat.. vaak zat ik als een verlepte madeliefje te wachten of er iemand zou komen...  het waren vaak uren van blind dates, maar gaande weg vind je je weg erin, ga je de bel in schakelen als iemand er in komt, maar ook. en dat is helemaal fijn, andere dingen doen, ik heb in die tijd veel op de computer opgeruimd, tevens heb ik heel veel flarden geschreven, mijn bundel van dit jaar, die nu al uit is, gemaakt, kortom het was ook lekker, je leert om te gaan met wat komt.
 
Maar wat was ik blij dat ik weer aan het werk kon, dat ik weer fysiek met de leerlingen aan de slag kon, mede omdat ze dat nodig hebben.. ik wil echte mensen en geen mensen via een schermpje, ze moeten zijn. helemaal er zijn.
 
Zoals bij een aantal bekend is, is er door het MT besloten om de school een week dicht te doen, wat ik een wijs en goed besluit vind, dit gewoon om zowel de docenten die nu nog draaien, de ruimte te geven om even op adem te komen, want het is heftig met besmette collega's veel collega's in quarantaine, en veel leerlingen die toch positief zijn, die zowel elkaar als de docenten kunnen besmetten.. het is wijsheid de school een week dicht, zodat we hopelijk de school weer een stuk veiliger maken.. hopen dat het we zo langzaam de school uit krijgen.
 
Dus deze week zit ik weer achter mijn schermpje,  lessen uit te zetten, mail te beantwoorden en tevens alsnog nieuwe lessen te bedenken.. wat me erg mooi lijkt.. en goed...  dus we zullen zien.. 
 
Het gaf wat gedoe om alles voor elkaar te krijgen, mede omdat bleek dat het programma waar ik al mijn mailtjes mee verstuur niet altijd even goed en zorgvuldig het materiaal wat verzonden moet worden verzend, zo ook, bleek ineens het hele rooster te zijn verdwenen uit Zermelo.. en aangezien dat gekoppeld is aan ons lln volgsysteem kon ik niets meer doen om die leerlingen te bereiken.. dus nu maar op hoop van zegen..  
 
Toch is het weer bijzonder dat je dus beseft dat je thuis zit. dat je weer bezig bent met waar je eigenlijk een hekel aan hebt maar wat je doet omdat je weet dat het moet en goed is..
Ach en we zien het maar zo, liever nu een weekje thuis werken.. dan weken ziek en nodig voor herstel als je covid 19 hebt.. dus we doen dit graag
 
toch even de kans gegrepen om vandaag als begin van de dag.. ik dacht begin de dag niet met een dansje maar met een lekkere wandeling van 8,5 km.. heerlijk zoveel te lopen.. toch bijzonder dat je watch aangeeft 8,5 km en de app van samen gezond... 6, 75 ergens zit er toch een foutje denk ik
 

Ach en om de avond te volbrengen toch nog even snel de kb gedaan, heerlijke les van Frank, het is toch altijd weer fijn als je weer mag sporten met de groep, zeker weer in onze eigen vertrouwde ruimte waar we samen genieten..  en uit het zicht ons in het zweet werken en lol hebben

Wat is sporten toch leuk met een groep leuke mensen.. ik geniet er elke keer weer van
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten