zaterdag 28 november 2020

de kerstboom ...


Het valt me dat er nu al zoveel kerstbomen staan... 

in de late avond als ik terug rij vanaf de sportschool. maar ook als ik door het dorp loop te dwalen, valt me op dat er overal al veel kerst is.. niet alleen al bomen in huis, maar ook al versieringen , al dan niet leuk en smaakvol, het is er.. vind ik wel erg leuk om eerlijk te zijn.. maar wat vroeg.. veel te vroeg voor mijn gevoel.. ik ben nog bezig met het besef dat 2020 bijna voorbij is.. 

Het lijkt wel of de wereld klaar is met 2020, dat men gewoon zo snel mogelijk naar 2021 willen omdat daar dan misschien een beter jaar kan zijn.. alles beter is..

Men is 2020 zat. terwijl het eigenlijk een kroonjaar zou moeten zijn, met mooie dingen..

Toch hou ik ervan om door een verlichte stad te lopen of te rijden.. te kijken en te zien hoe mensen hun huis mooi maken.

Ooit lang geleden zag ik een huis waarin men volop aan het werk was, er werd druk behangen en geverfd, verbouwd.. maar toch er stond een kerstboom in al zijn kleur, met al zijn lichtjes, met al zijn versieringen.. alsof men dacht ook hier zal kerst zijn. we willen ons hier ook thuis voelen

Toch ben ik nog niet zover om mijn kerstboom op te zetten.. volgend weekeinde komt hij in huis, dat heb ik al besloten.. heb er ook zin in, zeker nu ik een nieuwe boom heb, natuurlijk traditiegetrouw een witten boom, dat past in mijn huis.. en ach al die vogeltjes.. dat vind ik nou echt kerst.. de vrijheid die deze diertjes symboliseren.. al is het tegenwoordig wel erg lastig om nog nieuwe te vinden die zilver of zwart zijn.. maar wie weet komt er weer een nieuwe lichting dit jaar.. al heb ik ze nog niet gezien..

De meeste kans maak ik vaak bij kringloopwinkels waar de echte oude vogeltjes nog liggen met die speciale staarten... toch nog iets uit mijn jeugd....  als het vogeltje in de boom zat, net voor de piek, dan was het kerst, dan was de boom af. waarom geen idee..

Toch blijft het wonderlijk hoe veel bomen er al in huis staan die versierd zijn maar ook de huizen die nu al in kerstsfeer staan.. en om niet te vergeten ik schrijf die blogje nu pas deze dag.. terwijl ik het al 2 weken geleden signaleerde dat de bomen er al stonden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten