zondag 8 november 2020

Gregos art

 

Altijd als ik ergens kom, kijk ik altijd of er een Gregos hangt.. Deze man maakt van zijn gezicht een afgietsel en hangt deze ergens op in diverse steden. Parijs hangt hij erg veel, ik denk dat hij daar woont.. vooral de kunstenaarswijk Montmartre  hangt er vol mee. 

Ik ben gek op dit soort dingen.. zo heb ik ooit in London ook een muisje gezien, die overal hangt, in diverse vormen.. erg leuk altijd...  het bleek later een vriend te zijn van vriend Erwin die dus ook een muisje had, een prachtige zwarte.. ik ben dan verkocht ik vind ze enig.

Bij mijn zoveelste bezoek aan Berlijn deed ik samen met vriendin Ankie de free tour over de koude oorlog, erg indrukwekkend, om daarna met haar langs de alternatieve plekken te gaan waar veel Street art is te vinden.

Aangezien we beiden daar een grote voorliefde voor hebben, de alternatieve scene, kon het niet uitblijven dat we ook langs de Ost site galerie gingen wandelen.. helaas is er een stuk uitgehaald   maar toen ik er achter keek zag ik daar tot mijn grote verbazing  een wit muisje liggen van gips, gemaakt door die vriend van Erwin,.. hij was van de muur gevallen.. dus ik heb geen moment nagedacht en hem opgepakt en in mijn jaszak gestopt om hem thuis een mooi plekje te geven..

Uiteindelijk heb ik hem dus in een soort van boxje gemaakt waar hij nu staat...

Afgelopen week zat ik wat te struinen op het internet en daar zag ik ineens dat Gregos art tegenwoordig zijn  gips afgietsels ook te koop aanbied. dus ik heb me geen moment bedacht ik heb  hem meteen besteld... en ben langzaam gaan bedenken waar ik deze ga ophangen, dat was even puzzelen maar naar lang aarzelen ben ik er uit.. ik heb de plek en ga ook meteen het muisje uit zijn box bevrijden en die ook er bijhangen zo ga ik een witte muur maken met streetart kunst....  lijkt me geweldig.. tenslotte heb ik nog wel plek hiervoor.

Inmiddels is hij binnen en ik ben er super blij mee, nu alleen nog even iets vinden waarop ik hem kan bevestigen zodat hij aan de muur kan..

maar ook dat komt goed

en zo hangt hij nu bij mij aan de muur
 

 alsof het echte street art is





Geen opmerkingen:

Een reactie posten