maandag 2 november 2020

De overstap.. wisselende contacten

 
 

Docent zijn heeft zo zijn voordeel, zo ook in dit geval, aangezien ik altijd lang contact blijf houden met leerlingen van de school, al laat ik ze mij uitnodigen voor hun Facebook of insta..Ik dring me hierin niet op, dat vind ik niet zo gepast namelijk.. dat hoort niet, als ze vragen zeg ik altijd ja, zeker omdat ik het ook een eer vind dat ze toch nog graag met mijn in contact willen blijven.

Een aantal oud leerlingen zijn inmiddels vriend geworden, waar mee ik regelmatig contact heb, waar ik mee praat, afspreek, eet etc. gewoon leuk  en gezellig. Hou ervan als zich dat op deze manier ontwikkeld.

Zo heb ik natuurlijk mijn website ontwerper en onthouder. die af en toe komt eten bij mij, we praten dan over het leven en hebben het altijd leuk samen, dit vind ik ook erg gaaf altijd

Daarnaast heb ik een oud leerling die via de sportschool weer helemaal in mijn leven is gekomen, en dat is heerlijk, hij heeft humor, een gezin, en zit inmiddels ook in het onderwijs.. we sporten dus ook vaak samen.

Zo  is er ook een oud leerling waar dit stukje eigenlijk over gaat die inmiddels mijn vaste adviseur is op het gebied van goedkope leveranciers voor stroom en elektriciteit, Na jaren trouwe  afnemer te zijn geweest van Nuon die later een naam ging nemen met meer letters, wat bijna niet uit te spreken was, en die volgens mij per letter de prijs hebben verhoogd onder het mom van we leveren duurzame stroom.Kortom ik was er eigenlijk al klaar mee, maar ja de overstap, ik ben toch wel erg honkvast en dacht wat dan... 

Gelukkig dook dus deze leerling op, hij pakte het slim aan vroeg me of ik een site van hem wilde beoordelen, juist dat ging over goedkoper energie.. dus ik dacht dit komt niet zomaar op mijn pad, dit is een teken, dit moet je doen..

Dus ik besloot met hem in zee te gaan en hem dus mijn energielevering adviseur te worden, zodat ik meteen ook op de hoogte blijf.. 

Hij was goed want ik zat ineens op meer dan de helft aan maandelijkse lasten in vergelijking met die leverancier met die dure naam.... Kortom ik bespaar veel, en als ik zo hun berekening kijk, was dat goed..

Maar nu komt het.. deze week telefoontje van hem, ik kon nog een goedkopere aanbieding krijgen ,wel bij een andere leverancier maar deze gaat alle boete omdat ik eerder weg ga bij de huidige vergoeden en dit scheelt nog weer veel meer.. kortom, ik ga weer wisselen.. na een jaar, dit omdat ik dan toch die 150 euro krijg.. van mijn huidige leverancier.. 

toch handig als oud leerlingen jou nog steeds erg waarderen en je dus op die manier helpen.


2 opmerkingen: