donderdag 19 november 2020

Schroefjes gedoe


 Nadat ik mijn bank had ingespoten met de impregneer spullen, had ik tijd over om mijn Sonos Boxjes te monteren.
De gebruiksaanwijzing was zo duidelijk dat ik al bij een blik afhaakte en op zoek ging naar een gebruiksaanwijzing op het internet.

Op beide gebruiksaanwijzingen, zowel op het internet als die bijgesloten zat, stonden dingen die niet in de doos zaten..... waaronder een inbussleutel die klein moest zijn, en een paar belangrijke schroefjes  het leek wel een Ikea bouwpakket.

om de hele worsteling maar niet te beschrijven,  tevens de gevallen vloekwoorden te laten gaan voor wat ze waren. mijn technisch inzicht ook niet veel meer is gegroeid. kwam ik uiteindelijk tot de ontdekking dat  het niet eens zo moeilijk was, het was logisch denken.. en nadat ik een paar keer een foutje had gemaakt.

Gelukkig had ik uit mijn tijd dat ik nog veel dingen aanschafte met het oog op je weet maar nooit, een bosje met diverse inbussleutels liggen. waar ook de juiste maat bij zat die ik kon gebruiken, dus dat was opgelost..

Maar het schroefje.. dat nodig was om de box vast te zetten aan het statief zodat hij er niet vanaf kan vallen die ontbrak helaas.. en dan is het wel een wankel geheel. dus.

Gelukkig had ik een tijd waarin ik schroefjes en plugjes bewaarde dus dook ik in het archief en vond een schroef met de juiste maat die in de box paste maar veel te lang.. dus ik naar de praxis.. 
daar aangekomen heb ik staan kijken naar bijna onmogelijke waar, waarin ik me voelde als roodkapje verdwaald in het verkeerde bos..... kortom.... wat nu.

Assertief als ik geworden ben heb ik maar even iemand gevraagd of hij mij even kon helpen, dat kon hij, na veel gezoek tussen de schroeven vonden we de juiste maat en konden we dus aan de slag met elkaar om de toch wel lange afstand te overbruggen tussen de schroef en de statief beugel... dus ik heb tig ringen meegenomen en daarmee ging ik naar de kassa... 

Daar aangekomen ontmoette ik het nieuwe normaal,  de kassa was volledig in plexie glas gehuld,  met een soort van schuif waar je je spullen op moest leggen zodat het zo door de hulp achter de kassa kon worden gerold en gescand. maar dit keer was het voor mij anders....

De dame achter de kassa zei: Hmmmm vhmm hmmmm gmmm... dus ik zo pardon.. nadat ze het 4 keer had herhaald, ik verstond er echt niets van, zie ik maar ik denk dat ik doof ben maar ik versta geen woord van wat je zegt.... het is totaal onduidelijk..   het ligt vast aan mij. waarop ze haar mondkapje even weg deed en zei: U moet u aankopen voor het glas houden... okey duidelijk dus.

Dat gedaan en meteen naar huis, dat nieuwe normaal vind ik prima al geeft het soms wel abnormale conversatie.. maar ook dat zal wel wennen.

Thuis meteen alles geprobeerd en dat was dus goed... maar het bleef knagen, ik hou er niet van om iets niet compleet te krijgen... 

Gelukkig kreeg ik net een mailtje met een evaluatie dus daarin heb ik beschreven van het gek is dat je twee dezelfde dingen besteld waarbij in de ene wel iets zit wat in een ander niet zit, en dat de bekende schroefjes ontbraken..

Meteen een reactie dat ze deze schroefjes zouden op sturen als ik even een foto opstuurde van de gebruiksaanwijzing met daarop het ontbrekende onderdeel even omcirkelt.... en juist ik was te fanatiek geweest met opruimen en dus ja... nadeel.. ik was die al in de papierbak gaan brengen incluis alle restafval van de bank en de dozen..

Maar ze zijn niet voor 1 gat te vangen dus of ik even een foto wilde opsturen van waar de schroef in moest dan komt het goed

dus we wachten nu op de twee schroefjes die het afmaken in plaats van het bouwpakket wat ik zelf heb gemaakt om de boxjes niet van hun statief te laten vallen 
Vandaag kwam de schroefje , geen twee maar 1tje.. maar daar ben ik ook al heel blij mee, dat vind ik ook al heel gaaf om eerlijk te zijn
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten