donderdag 15 oktober 2020

Weinig time to momo...


 Mijn lieve moeder had een prijs gewonnen bij bank giro loterij. Van haar mocht ik een boekje uitkiezen. 

Best lastig als er zoveel keus is, maar aangezien vakantie er niet echt inzit dit jaar koos ik voor het boekje time to momo.

Waar die naam vandaan kont of wat het betekent geen idee. In mij gedachten denk ik tijd voor het moment.

Kortom een boekje net verrassende tips. 

Na aandachtig lezen en bekijken, bekruipt het gevoel dat ik toch wel graag weg wil, maar ja dat kan niet toch ben ik dan wel verbaasd over de inhoud bij sommige steden. De stad Groningen hebben ze bijvoorbeeld geen aandacht geschonken aan de Prinsentuin, het Noorderplantsoen, het prachtige stationsgebouw aan de binnenkant... of wat hot is het Forum.. en zo zijn er talloze hofjes niet genoemd.. jammer. Wel gaaf, dat wist ik dan niet dat er een bijzonder R&B is maar ook het porselein huis dus die wil ik nog een keertje bezoeken.

Ook de vermelding over Street art in de steden is vaag, het is vaak geen echte Street art, waar ik zo van hou, maar het is vooral opdrachten in opdracht van de gemeente.... een jammerlijke mislukte poging tot.. Misschien moet de schrijver maar een keer naar Berlijn of London om echte Street art te ontdekken, en dan beseffen dat hij het over iets anders heeft.

Wat ik wel mooi vond om te ontdekken dat er in Utrecht een straat is waar allemaal beelden staan die gemaakt zijn door  vrouwen, dat wist ik dan weer net niet. 

Verder staan er vooral de grote steden in, zoals Den Haag, Rotterdam, Amsterdam  en als toetje Otterloo....

Wel vind ik het wat voorspelbaar wat in het boekje staat, als ik het zo bekijk ben ik eigenlijk maar over 2 dingen verrast het porselein huis in Groningen en de straat in Utrecht met al die kunst van vrouwen.

Belgie daarin tegen staan voor mij wel een aantal bekende dingen maar ook veel dingen die ik niet ken in de steden dat vind ik weer een mooie uitdaging om die als we niet meer code oranje zijn, te bezoeken en dan op zoek te gaan naar de bijzondere dingen die je daar kan vinden.

Het is gek alles waar je niet heen kan lijkt juist extra aantrekkelijk waar je dan heen wil.. toch bijzonder ergens..

Terwijl ik zo zit te kijken denk ik ineens misschien toch maar een paar daagjes weg naar een stad in Nederland, even eruit en genieten. Tenslotte is dat ook wel lekker. en ach als ik een stad kies in de buurt met een mooi museum in de buitenlucht, zal dat geen kwaad kunnen naar mijn idee.. dus wie weet ga ik nog wel een paar dagen weg, al besef ik me ineens dat je natuurlijk nergens iets kan eten.. of drinken.. alles is dicht.. 

jammer..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten