maandag 5 oktober 2020

De zondagse hel......



Opstaan en al beseffen dit is geen strak plan.. dit is niet echt handig maar okey we hebben beloofd dat we gaan komen, dan gaan we ook..

Aankomst bij de sportschool, eerst kreeg ik een prachtige hoed van Angelique voor mijn dramalessen, super blij mee... daarna de zaal in.. 

Je zag al meteen, we hadden een bar nodig.. en tevens een matje en je springtouw.. die combi is meestal funest dat weet je van te voren.

Maar goed wie A zegt moet ook B zeggen... Het grappige was dat toen er werd gezegd, eerst in je eentje, daarna met 2-tal, dat meteen de beide juniors, Niels en Jay riepen ik ga met Harry... vind ik toch erg leuk. twee mannen die om vechten om met mij te mogen sporten, nou weet ik niet dat het is omdat ik zo fanatiek ben of omdat ze denk die ouwe die kunnen we met gemak bijhouden.. op zondagochtend is dat altijd een beetje dubieus.. maar toch het is lang geleden dat twee mannen om mij aan het vechten waren.. dus mijn zondag kon niet meer stuk. was meteen helemaal volop in de adrenaline.. 

De warming up bestond uit, als ik het me goed herinner, want het schijnt dat ik toch dingen anders beleef dan anderen die meedoen met de lessen.

20 minuten werken.. 100 x double under, dus 200 x touwtje springen, daarna 50 situps en dan 10 iets met de bar vanaf je knie naar je schouders brengen, heeft een naam maar dat ben ik vergeten, ik noem het maar even voor het gemak.. nummer 2, straks zal duidelijk worden waarom.

Hiernaar in tweetallen en Elsbeth besloot om Niels met Jeroen te laten gaan, dat is een bikkel en zit genoeg uitdaging in voor Niels, en ik ging dus met Jay.

Nou we hebben het geweten.. 400 x touwtje springen, 51 burpees, 51 push up, samen, daarna 300 x touwtje springen 51 front squat,   200 x touwtje springen, 51 burpees, 51 x nummer 2,  102 x touwtje springen en dan nog 51 trusters, dat houd in de bar op schouder hoogte, en dan squat en dan het gewicht boven je hoofd brengen,.. aangezien ik iets te fanatiek was sloeg ik natuurlijk de bar op een gegeven moment tegen mijn neus.. kennelijk heb ik toch een grotere neus dan ik dacht.. maar het gevolg is dat ik dus met een soort van bloemkoolneus rondloop momenteel. maar ach dat hoort er ook bij..

We hebben samen gezwoegd,  en het is leuk met zon jonge gast te sporten,  het leuke vond ik dat ik we het goed deden samen. dat we het toch maar mooi even voor elkaar hadden. we hebben alles gedaan.

Daarna omdat dat nog tijd over was kregen we de opdracht om nog 3 rondes te doen. 15x nummer 2, 12x burpees over de bar.. dus dan spring je over je bar en dan  doe je een burpee en 9x een truster dat 3 rondjes.. 

Heerlijk dat je dan weet dat je klaar bent.. dat geeft een ruimte in je hoofd en hart,.. 

Daarna nog even met elkaar aan de thee, zoals altijd gewoon leuk, toch merk je nu dat de covid 19 vaak een vast onderdeel van het gesprek begint te worden, wat nu natuurlijk helemaal niet gek is... want het rijst de pan uit met die besmettingen.. dus ik ben er niet zo verbaasd over eigenlijk.. maar wel denk ik soms.. die 1.5 meter is best wel moeilijk om vol te houden, vaak is dat toch een lastig iets.

De middag even naar vriendin Heleen om het leven te bespreken bij een heerlijk kop thee, om daarna mijn moeder even te skypen om 18.00 en daarna een heerlijke avond kijken naar de opgenomen afleveringen van The Rookie. .en natuurlijk de zondag met Lubach. zo geweldig 

laat de werkweek maar komen en daarbij moeten we vanaf nu toch op school een mondkapje dragen..weer een nieuwe dimensie aan het lesgeven

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten