zaterdag 10 oktober 2020

Eindelijk is hij er....

 

de foto van de bank in mijn huis staat onderaan
 

Ik zelf en velen met mij, zagen erg uit naar de bank der banken die zou komen.

Donderdag 2 weken geleden kreeg ik de melding dat mijn bank er was en dat ik dus kon plannen wanneer hij zou moeten komen.. 

En hoe graag ik ook wilde, de enige dag dat het kon was zaterdag de 10de... dus hoe dan ook, dat moest dan maar, maar tevens kreeg ik vrienden op bezoek die met hun kinderen kwamen..

De bank moest ingespoten worden met speciaal spul zodat vlekken gemakkelijk konden worden verwijderd, maar ook dat de bank beschermd is tegen vuil etc.. Kortom een precisie werk wat ik zag in een filmpje op het net.. 

De bank zou komen tussen 8 en 10, en de levering zou 15 minuten duren. dus ik was al vroeg op, op de voor mij zo geliefde uitslaap ochtend maar goed, het is voor een goede zaak en ik kan tenslotte altijd weer in de middag mijn bed in als ik dat zou willen..  om even wat bij te slapen.

Rond 9.30 waren de slepers er, en ja hoor, er was al een man bij die riep meteen, dat gaat niet lukken, dat grote stuk past niet in de lift, ik nog in mijn onschuld, probeer het even..., maar dat deden ze maar hij ging er echt niet in helaas.. dus probleem.

Natuurlijk doen ze moeilijk, maar goed ik wist hij kan door het trappenhuis dus dat moet lukken,  dus na wat heen en weer gepraat, hebben ze hem toch naar boven gebracht, wat wel wat extra koste maar goed hij is boven ik bespaar wel op de kosten van een traplift, dus ik zal niet klagen al vind ik het wel bijzonder dat ze dan ineens hun gezondheid niet belangrijk vinden, het lijkt erop dat ze de arbo wet gebruiken om extra iets te vangen.

Maar goed de bank was er dus, en aangezien ze niets doen, behalve neerzetten was het wel even puzzelen voor mij, maar ik had 1 gedeelte snel in elkaar, dat scheelt een hoop,  meteen met het pregneer spul ingespoten, en dat moet dan 12 uur drogen..  maar gelukkig was dat klaar om 10 uur dus ik kan vanavond om 10 uur op dat stukje van de bank.

De andere kant was wat lastiger,. dat lukte me niet in mijn eentje, dus heb ik maar even gevraagd aan mijn Buuf Fenny of ze me even kon helpen, hij moest namelijk in elkaar worden geschoven met klemmen en haken, en tja dat lukt niet met die kussens, dus, ik had hulp nodig hierbij..

Ze kwam graag helpen, en ik ben blij dat ze dat wilde.. we zijn er beiden over eens dat die stoel die los is weg moet het is namelijk dan veel te vol.. en nu is het nog enigszins leeg te noemen

Tussendoor was Femke mijn buuf die ook bij mij op de galerij woont al even binnen geweest om te kijken naar het losse stuk wat er stond, die gaf haar ook haar goedkeuring dus dat was lekker.

 Eindelijk stond de bank er , in elkaar gezet en klaar, dus perfect, hij stond geweldig al is het wel wennen het is namelijk veel heel veel bank..  ik heb nog nooit zon grote bank gehad, .... moet er wel even aan wennen maar ik ben er wel blij mee.

Daarna  moest hij ingespoten worden, handig als ik ben, pakte ik mijn plastic zeil uit mijn schuur, maar helaas was dat het zeil waarmee ik ging kamperen.. gevolg ik schud hem los en meteen lag de hele kamer vol met gedroogd gras.. ach alles heeft zijn doel, dus ik heb maar extra de stofzuiger gepakt.

Kortom nadat ik de standaards in elkaar had gezet voor de sonos  boxjes kon ik genieten van hoe het is geworden..

 

 ik ben tevreden.. 

ja het moeilijke stukje



 en in elkaar en klaar

totaalplaatje


 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten