dinsdag 20 oktober 2020

Foto Breda

  

Aangezien we, nu al helemaal niet ergens leuk kunnen zitten in een café om wat te drinken of te eten, besloten Marlous en ik om samen, na aanleiding van het geweldige programma Nu te zien, elke vrijdagavond op npo2, na 2 voor 12, Foto Breda te gaan.

Een geweldige foto expositie hadden we gezien.. en juist buiten. dus wij bedachten, dat willen we zien. dat is leuk.. zeker de foto's die we hadden gezien, nodigden uit om te gaan kijken. 

Dus dinsdagochtend in alle vroegte in de auto naar Utrecht om Marlous op te halen, die al klaar stond, ondanks 100 km per uur, kwamen we lekker op  tijd aan in Breda en stonden we meteen bij de goede parkeergarage, daar waar de expositie stond. 

Dus we kwamen de garage uit en meteen midden in de kunst.. geweldig. 

De eerste serie over een stuk zeildoek op een gletsjer was indrukwekkend, zo ook de foto's van diverse meisjes die hadden gewerkt bij een gezin, als dienstmeisje, die in prachtige jurken werden geëxposeerd prachtig, vooral omdat ze allemaal de ogen dicht hadden, en daarmee toch nog een soort nederigheid uitdrukten.

De foto's van de jongeren in Marokko, bracht me  meteen terug in Marokko waar ik zulke goede herinneringen aan heb. prachtig gewoon en zo mooi bijzonder.

Er was teveel om op te noemen wat indruk maakte.

Nadat we daar alles hadden gezien, hadden gelachen om de expositie van een Poolse man die een reis maakte van Polen naar? maar die bizarre grappige foto's maakte geweldig.

Daarna zijn we naar het stedelijk museum gelopen van Breda, waar ook nog een paar prachtige foto's hingen, eerst zijn we door de geschiedenis gelopen van Breda, prachtige combinatie van mensen die gelinkt zijn aan een film.. prachtig.

Na het museum hebben we eerst bij de ambachtelijke bakker maar brood gekocht, bij de spar kaas en zijn we een parkje gaan opzoeken om te eten.. heerlijk, genieten van de rust en het gewoon toch kunnen genieten van zitten en niets doen.

Daarna zijn we gaan lopen, wat nogal een tippel was, we hadden al 5 kilometer in onze benen, naar de blind wall Gallery (https://blindwalls.gallery/walls/), wat wat lastig te vinden was, maar we vonden hem wel uiteindelijk.. 

De route was wat vaag maar we hebben aardig wat muurschilderingen gezien, alleen niet allemaal, dus we moeten nog een keer terug naar deze expositie maar dan in de zomer als het mooi weer is en je rustig dit kan gaan bekijken en bewonderen.

Nadat we ruim 7 kilometer hadden gelopen zijn we maar van de route afgeweken en zijn we naar onze parkeergarage gegaan. Hem terug vinden was nogal een dingetje, onze gps gaf een route aan waar je nog heel ver moest lopen, maar als je de bordjes volgde was je er zo.. dus dat hebben we maar gedaan

 Wederom was het een heerlijke dag, en wat is er nog veel mogelijk als je creatief denkt en tevens niet te bang bent maar wel oppast












 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten