zondag 4 oktober 2020

Italiaans etentje

 

Eigenlijk zou mijn bank er zijn, maar helaas dat liep weer eens anders dan ik dacht, dus toen vrienden Rick en Chris kwamen, vond ik dat ik origineel moest zijn, besloot ik dus om een Italiaans etentje te organiseren. 

Dus afgelopen donderdag heb ik me gestort op het maken van panacotta, het beroemde toetje dat je ook altijd ziet in kookprogramma's wat altijd zo leuk kan wiebelen dan is het goed.. daar waag ik me dus niet aan, dat is een brug te ver zeg maar, ik besloot om het te maken maar dan in een potje te stoppen zodat het niet hoef te wiebelen maar dat het gewoon lekker is.. met natuurlijk verse aardbeien er door.. 

Het is natuurlijk origineler met daarin kersen.. maar die waren niet zo snel voorradig.. 

Het toetjes werd afgemaakt met verse aardbeien, slagroom en koekkruim van suikervrije koekjes, en chocolade.

Het hoofd gerecht bestond uit, heel eenvoudig  een salade van tomaten, basilicum. mozzarella kaas, en ene vleugje pesto er over heen.

Het hoofd gerecht was er eentje uit de oude doos, tortelini met kaas/ spinazie, met als sausachtig iets,  spinasie, groene paprika, champions, uien, en natuurlijk knoflook en kruiden kaas, 

heel machtig maar wel super lekker

daarbij natuurlijk een Italiaanse salade, was ook zo gemaakt

In de middag, terwijl ik ondertussen mijn huishoudelijke wassen deed, mijn bed ging verschonen, nog wat kunstgrepen moest doen om mijn uiterlijk weer up to date te brengen, nog wat laatste inkopen heb gedaan,  bloemen gehaald, en hoe ik het bedenk, de bloemen die bijna niet dood te krijgen zijn, die altijd te lang staan, die eigenlijk totaal niet mooi zijn.. de Chrysant heb ik gekocht wel in een mooi vrolijk kleurtje.. maar ik vind ze spuug lelijk om eerlijk te zijn, ik schuif het maar op het idee dat ik teveel in mijn hoofd had om nog goed na te kunnen denken.

maar ze staan vrolijk.

zoals altijd waren Chris en Rick er en meteen is het dikke lol met elkaar. Natuurlijk hebben we het dan eerst over corona en alles wat erbij komt kijken. Zeker nu Rick bij mij voor een aantal dagen stage komt lopen voor zijn opleiding. . De gevolgen nu, dat je mondkapjes moet dragen etc.. allemaal prima, als het moet moet het, laten we hopen dat we het schip met elkaar kunnen keren.

De avond was meer dan gezellig, samen gekeken naar Wie is de Mol, en nog steeds niet weten wie het is.. dus het is nog steeds een raadsel..  ik heb zoveel verdachten dat ik het niet meer weet.

We komen er vanzelf achter.... ooit.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten