dinsdag 16 augustus 2016

tijd om te shoppen.....

Na de heftige dag van gisteren is het altijd goed om de dag erna even weer terug naar de realiteit te gaan. Dus vriendin Susan had het voorstel om te gaan shoppen in Utrecht. Zeg je shoppen, dan zeg ik geen nee.. ik heb nooit iets nodig en kom vaak terug met de spullen die ik op dat moment wel nodig bleek te hebben.

Om 20 over 10 stond ik dan ook op centraal station in Utrecht. We spreken tegenwoordig altijd af bij de toiletten want na een treinreis, en in de sprinter vanuit leiden zit geen toilet, na mijn halve liter water. is het niet gek natuurlijk dat ik toch ook wel vaker moet. Tevens het intensief trainen en dus veel vetverbranding, naar ik hoop, geeft ook wel wat extra vocht in de blaas.

Dus ik liep opgewekt naar de toiletten toe. had zoals altijd van te voren al 50 cent muntjes gespaard zodat ik in 1 ruk door kon lopen het toilet in.. helaas ze hadden de prijs verhoogd naar 70 cent.. 70 cent.. ik voelde me zwaar belazerd, zeker omdat ik nadat ik het betaald had, een leuk bonnetje kreeg die je op het plein kan inleveren maar het geld maar dat kan slechts per 1 ding wat je koopt.. ze zouden er eens verlies op lijden. Dit systeem ken ik ook wel van sommige benzine stations in Nederland en Duitsland maar dan mag je gewoon meer bonnetjes inleveren.. en zit er geen limiet aan dus dat is wel lekker en goed te doen.
Maar goed, ik heb de dame die er aan het werk was, wel even verteld dat ik niet van plan was het toilet te kopen maar er alleen gebruik van wilde maken.

Helaas was het toilet die ik bezocht niet schoon, de restanten van de vorige bezoeker waren nog duidelijk zichtbaar, zowel in de pot als op de bril, ook de volgende toilet was niet schoon, afschuwelijk en er stonk naar urine.. dus ik heb maar gedacht dit heeft geen nut, en heb dus maar met wat minder tref zekerheid mijn urine in de pot gemikt... ik was zo pisst

Gelukkig was Susan die ook net was gearriveerd het met mij eens en is dus ook extra lang blijven zitten ha ha ha.. daarna eerst koffie bij de Starbucks met natuurlijk iets erbij.  Dat hoort het is bijna einde van de vakantie.. daarna de stad in eerst ff Susan in nieuwe kleding gestoken, daarna de tiger leeg gekocht, heerlijk geluncht, gekeken naar een zonnebril maar ja niet gevonden natuurlijk voor mij, heb ene gekke neus dus daar past geen zonnebril op, okey er was er wel eentje die zat heerlijk, was prachtig, stond me ook geweldig van Bosch.. maar wel 230 euro.. en dat vind ik toch wat veel voor een zonnebril waar je soms zo handig op gaat zitten.

dus ik ben weer naar huis gekomen zonder mooie en goede zonnebril, moet maar een keer langs een goede adviseur die me kan helpen.. in de auto is het toch wel handig om gewoon een goeie te hebben

Dus nadat we heerlijk hadden gegeten, ik nog bij wat zonnebrillen op straat stond te kijken, kreeg ik ineens een klap met een stok van een man op mijn tas. Dus ik draai me om en kijk hem aan en zeg eerst poeslief waarom hij mij slaat, nou meneer, oud dus was slecht te been en moest er langs, en geloof me ik stond net voro de ingang van een winkel en er was heel veel ruimte. dus ik was best boos en heb dus maar gezegd dat dat ook anders kan, hij kan het ook vragen.. en als hij het niet netjes zou vragen dan ging ik ook niet aan de kant en als hij me nog 1 keer zou slaan dan zou ik 112 bellen en hem laten oppakken voor mishandeling... kortom.. de man koos eieren voor zijn geld, en liep met een bochtje...  ik heb me beheerst maar wilde zo graag hem laten struikelen maar ja het fatsoen in mij.. 

Daarna snel even de A&H in op het station om wat broodjes te halen om in de trein te eten, afscheid genomen van Susan en in de trein om daarna even te gaan sporten.. heerlijk gewoon.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten