woensdag 3 augustus 2016

hopen dat de zon toch gaat schijnen

Het klopt het is weer zover, ga nog een paar dagen mijn huis verlaten. Minder spullen mee lijkt het, maar het grootste pakket dat mee moet staat nog in de schuur...


Elk jaar in de zomer ga ik met vrienden Heleen en Ayaz een paar dagen camperen ergens in Nederland. We doen zoals de koninklijke familie elk jaar een provincie aan. Na Noord-Holland, Gelderland, Limburg en Drenthe is het nu de beurt aan het prachtige en altijd vol met zon zijnde Zeeland. 

De camping waar we ons kampement op gaan zetten is nog niet bekend, we rijden weg en zien wel waar we terecht komt. Zoals die keer dat we op de camping in Amsterdam wilden staan, wat zo vol stond dat we door zijn gereden om uiteindelijk onder de rook van Purmerend een camping te vinden bij een boer wat prachtig was, maar waar ook een hele slakken familie rondslijmde, als je snachts al naar de wc moest dan glibberde je naar het toilet over die beesten.. ze zaten overal op mijn tent... wat toen nog een tentje was waar ik dus inderdaad kruipend in moest.. dus ja ik had regelmatig slakkenkwak op mijn handen..
Een jaar later kwam de ontdekking dat slakkenkwak,of te wel het slijm van de slak zorgt voor een jongere huid.. als ik dat had geweten dan was ik daar de nacht in gegaan met ladingen slakken op mijn gezicht... 

Dit jaar dus Zeeland, het gekke is van kamperen dat je zoveel mee moet, het is niet alleen je kleding maar ook dikke kleding, je kampingcrocss. ja die heb ik, lange broek voor de avond, korte broek voor als het ineens heel warm gaat worden. je tent, je luchtbed, slaapzakken want ja het kan vriezen en dooien.. tenslotte, je moet kussens mee, kortom heel veel... een hotel is dan toch handiger, je neemt ene koffertje mee met wat zooi en je gaat.. prima te doen..

maar nogmaals ik heb er zin in en ik verheug me op drie dagen ongemak, en ben altijd blij als we gaan, en blij als ik weer in mijn vertrouwde bed lig.. heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten