zondag 21 augustus 2016

De dikke ik

soms kom je zomaar een boekje tegen bij de kringloop, waarvan je denkt de De dikke Ik, zal wel weer over een dieet gaan of over dat je jezelf moet accepteren zoals je bent, etc..
Woorden in de strekking van ik ben mooi omdat ik eet, ik geniet en dat kan je zien etc...
Kortom nadat ik met mijn eerste vooroordelen het boekje toch in mijn hand nam, heb ik er in gebladerd. tot mijn  verbazing was het een boekje waarin verhalen stonden van  normale mensen die dan een verhaaltje mochten sturen naar de NRC van max 120 woorden over een belevenis van hen.. 
geweldig zo herkenbaar soms. zo grappig ook, maar soms ook denk ik wel dat het een in een verhaaltje gegoten mop is.. maar dat mag.. heerlijk gewoon dit boek. 

Altijd als ik in bad ga, en tegenwoordig ga ik vaker, ik weet het, milieu vrienden dat is zonde van het water maar geloof me.. het is heerlijk met dit boek.. het lees gemakkelijk weg en ik vlieg er door heen
en het is heerlijk lezen.. dit wil wat zeggen voor een man die zweert bij zijn i-pad met boeken.. lekker makkelijk en lekker veel bij je.. 

Al denk ik dat daarin wel het geheim zit, de i-pad kan niet mee in bad dus ik moet dan wel een echt boek lezen van papier met harde kaft en  de bladzijden echt omdraaien.. in het begin wreef ik nog wel over de bladzijden maar ja dat werkte niet . Hoe snel ben je gewend aan het lezen op een i-pad. Zo ook merk ik het met mijn laptop dat ik af en toe met mijn vinger over het scherm wrijf omdat ik verder wil. ik wil swipen maar ja dat gaat niet.. gek hoe snel je dat doet en denkt dat dat het is..

De verhaaltjes in dit boek zijn hilarisch soms.. een voorbeeldje over een man die een blinde man helpt, de blinde man zegt dat hij zo vaak word belazerd door anderen, maar  de man die hem helpt zegt heel duidelijk dat hij te vertrouwen is, de blinde man moet met de bus naar Tilburg.. dus de man helpt hem in de bus, laat zijn, toen nog, strippenkaart afstempelen, zet die man op zijn plek, zegt tegen de chauffeur dat hij goed op hem moet letten, kijkt dan als de bus weg rijd nog een keer goed en ziet dat hij de man in een bus heeft gezet naar Nijmegen en heeft ook nog de strippenkaart in zijn broekzak.. 

of het verhaaltje van twee meiden die door een man worden aangesproken of ze hem kunnen helpen, de meiden denken dat hij de weg wil vragen dus zeggen ja, waarop de man zegt of ze met hem willen neuken hij heeft behoefte.. de meiden zijn eerst verbluft reageren dan ad rem en wijzen hem naar de roze buurt.. waarop die man zegt dat hij geen geld heeft en zon behoefte heeft.. 

en zo staan er prachtige verhalen in kort en bondig.. je kan ze altijd gebruiken als een soort van toneelstukje wat ze na moeten spelen .

Dit is niet het beste verhaaltje maar het is een geweldig boek, een aanrader om te lezen.. helaas niet als e-book verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten