vrijdag 5 augustus 2016

Kamperen in Breda dag 3

Gisteravond heerljjk bij het vuur gezeten, leker praten na een heerlijke maaltijd die ook erg vodzaam was.
Natuurlijk de dag even nagepraat, zoals de geweldige opmerking tegen een dame toen we een kerk verlieten dat Jezus er niet was... De volslagen paniek in de ogen van  die vrouw...  Terwijl Ayaz doorliep vroeg die vrouw aan Heleeen of de kerk gesloten was... Heleen heeft maar uitgelegd dat Ayaz een grapje maakte. Inmiddels lagen Ayaz en ik met een soort van appelflauwte te snikken van de lach om de hoek te kijken.

Vandaag stond in het teken van de boerenwagen in Rijsbergen, erg bijzondere ervaring kan ik mededelen. We gingen met de bus, wat al veel ophef veroorzaakt want dat kent men niet. Het boerenleven is erg georganiseerd viel me op, heel super strak. Niets is aan het toeval over gelaten.

Nadat de bus geparkeerd was, wij het terrein opliepen, we ons even hadden laten zien zodat het publiek kon wennen aan niet alledaagse mensen, konden we  ons in het feestgewoel storten. Voor ons was het wennen, voor de anderen ook. Voelde me als de eerste donker gekleurde mens in Nederland.

We hebben ezels gezien. Gezwaaid naar de bejaardenclub die een demonstratie gaf hoe hun gym oefeningen deden. We zagen vrouwen in witte blouses met daaronder zelf gemaakte rokken van terlenka in groen, rood of blauw ,met af en toe een wulpse uitspatting dat een dame met pit er een broekrok van had gemaakt....

Natuurlijk hebben we ook persoonlijk contact gezocht met de mensen daar waardoor er een boeiend gesprek ontstond over geloof,zondag en boeren.. Een beetje jammer dat onze hints dat we verder wilden niet goed overkwamen..  Het was duidelijk dat we stoppen met het programma boer zoekt man. Hier is het niet te vinden.

Lekker rond gelopen over het terrein, een spel gevonden dat mijn moeder al jaren zoekt, dus Een leuk extra kadootje voor haar.  Lekker zitten lunchen op een bankje waar de tophit " heb een hele mooie vogel gezien die niet kan fluiten" me nog een keer deed beseffen dat ik dus op een heel andere soort level bevond dan ik normaal doe.

Ik denk eigenlijk dat zowel maxima als willem Alexander zich zo ook moeten voelen, je moet er wel zijn maar echt je er thuis voelen is het niet.  Maar goed om drie uur hadden we wel genoeg oude ambachten gezien, d linedans groepen maakten ook aanstalten om hun top presentaties te laten zien, dus het was tijd om eens naar het normale leven terug te keren namelijk een stad. We hebben vriendelijk gezwaaid bij vertrek naar de mensen die we achter lieten en zijn naar Bergen op zoom gegaan. Een goede keus, even weer normaal worden. Daarna heerlijk op de camping gegeten en ook heerlijk de hele avond zitten praten al een aantal  dingen ingepakt. Morgen om 9.00 b
Verstreken wenaar huis..






Geen opmerkingen:

Een reactie posten