dinsdag 23 augustus 2016

compleet in de modder en de poep

Het schijnt dat je van buiten zijn, van in de modder liggen erg mooi word.. ik moet zeggen ik heb dat niet zo ervaren vandaag, al ben ik er wel bruin uitgekomen.

Al vroeg, heel vroeg, om 8.15 gingen we met de kids de bus in, daar hebben we natuurlijk ons ontzettend goed gedragen en lol gehad. Bij aankomst moesten we eerst in een schuur om de instructies te horen. Het leuke is dan toch wel dat het zo goed georganiseerd is dat je niet eens andere groepen tegenkomt.

De groep waar ik mee ging ging als eerste de polder in, ik mocht samen met mijn collega/vriend van de techniek met zijn klas mee. Wat een heerlijk stel kinderen zijn dit.. wat hebben we gelachen, ze gingen vol gas er in en deden erg hun best. Heerlijk. We begonnen met over een brug lopen van losse latten aan kettingen, daarna moesten we terug via een moeilijk touwcontsructie.

Tweede oefening was met kratjes dat je kratjes doorgeeft en dan je dan steeds verder komt. Er waren twee groepjes, en dus gingen Martin en ik met z'n tweeen tegen die twee groepen, we waren binnen de kortste keren natuurlijk bij de eind streep.

Daarna kwamen nog diverse oefeningen met die gasten en voor we het wisten vielen een aantal leerlingen in het water, ze waren drijfnat, wij lachen natuurlijk. Het was in ieder geval het ochtend deel zeer geslaagd

Na het ochtend gedeelte gingen we de kano in, we zouden met zn 4-en in 1 kano, gevolg.. we zaten er in en vielen om... drijfnat. het is prima omdat als je dan toch nat bent maakt het niet meer zo veel uit hoe het verder gaat.. dan is het maar zo en ga je wel verder.

Daarna toch maar met twee kano's met twee personen in een kano. Ik zat heerlijk bij Martin in de kano en dus konden we na harte lust pendelen over het water. Ik heb wat moeite met sturen, maar aangezien Martin een goede remmer is zijn we toch veilig aangekomen met elkaar. Heerlijk.  Onderweg nog wel ff snel wat leerlingen geholpen die vast liepen of die uit een boot waren gevallen. maar bij elk kind zag je de lach op hun gezicht geweldig.

Daarna gingen we op weg naar de douches, ik zei al meteen dat ik niet met de leerlingen onder een douche wilde, dit om praatjes te voorkomen. denk er meestal niet over na maar in dit geval wel. Dus hebben we gevraagd om een eigen douche en die was er gelukkig. Dus we kregen een prive douche. onderweg zei het meisje wel dat we niet tegelijk onder die douche konden. waarop Martin zei... gelukkig maar.. ik, adrem als ik ben, zes weken vakantie achter de rug, zei meteen Daar doe je thuis nooit moeilijk over.... je zag even een verstilling bij dat meisje.. maar ze hield zich groot.
Gelukkig heeft Martin dezelfde humor als ik.. die lag ook in een deuk.. heerlijk.

Verder was het een mooie dag met goed weer en lekkere sfeer. Wat hou ik toch van mijn leerlingen en mijn werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten