dinsdag 9 augustus 2016

de tijd begint te dringen

Het viel me al op... het is denk ik besmettelijk, maar het werkt wel.

Ik merkte het al bij mezelf, ik ben kennelijk al uitgerust, toe aan de leerlingen weer te zien, ik ben namelijk adrem en scherp... reageer met dingen waarvan ik soms zelf schrik .. bedenk me dan.. hou je een beetje in.. maar nee..
Ik zeg dan maar als verzachtende opmerking.. tja zes weken vakantie he, ik kan het nergens anders kwijt dus sorry nu zijn jullie aan de beurt.....

Gelukkig heb ik lieve vrienden, okay die me nu soms even niet zo lief vinden, maar die begrijpen dit, ze maken dit tenslotte elk jaar mee als mijn kleine zomervakantie zo zijn gang gaat....

Er zijn talloze voorbeelden die ik hier kan noemen. maar dat doe ik maar niet, al denk ik dat het misschien ook wel gebonden is aan de tijd dat je zo ad rem en scherp reageert, mede omdat als je dat niet doet je toch wel een beetje overlopen word.

Een vriend van mij, staat bekend om zijn vroegere scherpte en zijn directheid, ik hou daar van, toch zeggen we vaak, als er een opmerking komt.. dit is nu de vriendelijke.....  vroeger was het nog veel erger.... ik weet dat niet ik ken hem niet uit de vroegere tijd, wel weet ik dat als hij soms wat zegt, wat minder aardig zou overkomen, hij meteen een soort van lach op zijn gezicht zet.... zo van verzachten van de woorden.. daar heb ik nu bewondering voor, ik heb dat namelijk totaal niet.. ik verzacht het dan met de opmerking over ja zes weken vakantie waarna ik een nog scherpere en ad remmer en directere opmerking maak.... maar ach het zal wel mijn charme zijn, daar verschuil ik me nu maar achter.


 Natuurlijk pas ik me ook wel een beetje aan, al hoewel.... mijn verhaal van de Jumbo is al door velen gelezen, maar voor de zekerheid nog maar een keer hier

"Kom ik in Jumbo, met maar 3 boodschapjes, staat er een mevrouw met haar kar tussen twee rijen in, omdat ze niet kan kiezen, dus ik stap voor haar langs, ga in de rij staan waar ik meteen aan de beurt ben, leg mijn 3 dingen neer, zegt ze ze dat ik voor piep.... dus ik vroeg haar bij welke kassa staat u dan? ja bij allebei is het antwoord.. dus ik vroeg nogmaals bij welke kassa staat u dan? zij nogmaals bij allebei.. waarop ik haar vroeg waarom zij bij twee kassa's staat en niet bij 1 kassa zoals iedereen doet.. Haar antwoord was dat ze nog moest kiezen bij welke kassa ze ging staan.. waarop ik haar het antwoord gaf, u stond dus nog niet bij een kassa. u bent nog aan het kiezen.. dus... als u een keus had gemaakt dan was er niets aan de hand. dus zeg niet dat ik voor piep, u maakt geen keus, met als gevolg dat ik, of elke andere, die wel een keus maakt, dus naar de kassa gaat waar plek is.. dus leer ervan en maak een keus de volgende keer. prettige dag nog.. het bleef akelig stil.. zeker toen er nog een man in mijn rij ging staan vlak achter mij.. ik denk dat deze mevrouw met haar overvolle kar de volgende keer wel meteen een kassa kiest en een keus maakt.."

Kortom dit is nog maar een klein voorbeeldje.. er gebeurt een hoop maar het is tijd dat ik weer aan het werk ga, niet omdat ik de vakantie zat ben maar eerder omdat ik me zo gigantisch scherp en adrem begin te worden dat ik hoognodig weer mijn pubers moet zien.

Het is voor mijn omgeving nog 2 weken aanzien.. het komt goed..
heb geduld
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten