maandag 29 augustus 2016

Heerlijk



Betekenissen van het woord Heerlijk:

1) Appetijtelijk 2) Aangenaam 3) Aangenaam van smaak 4) Alleraangenaamst 5) Bevallig 6) Delicaat 7) Denderend 8) Delicieus 9) Echt 10) Erg lekker 11) Erg smakelijk 12) Enig 13) Eindeloos 14) Fijn van smaak 15) Fijn 16) Grandioos 17) Gulden 18) Glorierijk 19) Glorieus 20) Goddelijk 21) Groots 22) Hemels 23) Imperiaal 24) Illuster 25) Ideaal, 26) heerlijk bijv.naamw.Uitspraak:   [ˈherlək] 27) erg aangenaam of lekker Voorbeelden:   `Wat een heerlijk weer vandaag!`, `Die vis smaakt heerlijk.` Synoniem:   verrukkelijk : 'heerlijk' komt voor in d...28)  wat heel lekker smaakt vb: dat was een heerlijke maaltijd Synoniemen: goddelijk hemels 29) vreugdevol;  30)lekker (toon de herkomst via de etymologiebank), 31)prachtig,

 Mijn lieve vriendin Kitty wees me erop dat ik wel heel veel het woordje Heerlijk had gebruikt in een blog, ze zei erbij dat als je drie keer een zelfde woord gebruikt dat het dan niet goed is  en dat je moet gaan zoeken naar een ander woord voor dit woord. Dus ja, ik heb me er in verdiept en zoals jullie zien heb ik heel veel betekenissen opgezocht voor het woord heerlijk, Ik zal proberen in dit blogje het woord Heerlijk te vervangen voor andere woorden, maar ja zoals een bekende musical heet.. "Heerlijk duurt het langst....." dus of dit gaat lukken.. we zullen zien.

Vanochtend opgestaan, de wekker ging en ik werd wakker zonder spierpijn, wat wel een appetijtelijk gevoel was. Iets strammig, ik dacht even dat dat wel de leeftijd zou zijn die me had ingehaald, maar na een appje met een sportmaatje van mij, die veel jonger is, die dit ook had, bedacht ik me alleen maar het is dus gewoon naar de crossfitness van gisteren. Gisteren was een aangename training, het beviel goed. Het was wel een bikkelen maar je weet ook dat als je gaat crossen dat het heftig kan zijn.. met tweetallen moest je dus beginnen met samen 400 keer touwtje te springen, daarna 200 supermans, 200 box jumps, 200 sit ups, 200 shoulder press, 200 squats, 200 push up, 200 lunches en uiteindelijk als bonus 200 burpys. dit deed je dus in twee tallen, en je mocht maximaal 20 keer iets doen dan moest je maatje het opnemen, het was erg aangenaam van smaak, om op deze manier te trainen zeker omdat mijn sportmaatje zo elegant de oefeningen doet.. ik plof neer als een zak aardappels, hij als een jonge hinde die even over het gras loopt.... kortom het was alleraangenaamst om zo te trainen. De rest van de dag niet veel gedaan, ja eten gekookt, ik had van Ayaz 2 bevallige ronde courgettes gekregen en die kon ik vullen met groente, dus dat heb ik meteen in de middag gedaan, lekker de film Monsigeur Chocolate afgekeken, wat een prachtige film is dit met een  delicate speler. Deze acteur leerde ik kennen uit de untouchebels.. of hoe je dit ook mag schrijven, en heb hem nu in 3 films gezien, en elke keer weer is hij het niet die speelt voor mij gevoel.. hij kan zo goed zichzelf veranderen prachtig.  De avond lekker doorgebracht met het kijken naar opgenomen tv series, dus het was een erg lekkere avond.

 De wekker op maandag gaat altijd te vroeg maar je raakt er wel aan gewend dat is duidelijk. Naar mijn werk om te beginnen met een LN2 klas, delecieus deze kinderen, ik word altijd blij als ik deze kinderen zie, ik vind het genieten ook. Daarnaast waren de lessen goed om te doen. De kids hadden er lol in, en genoten. Moest wel even bij een eerst klas mijn tanden laten zien maar dat is prima, dat houd mij ook scherp. Na het lesgeven en de nodige vergaderingen ben ik naar huis gegaan, lekker gegeten, niet te veel natuurlijk, en ik ontdek dat doordat ik weer aan het werk ben ik ineens weer meer energie krijg, ik doe de boodschappen even snel tussen door en ik geniet... kortom een grandioze dag weer.

 Uiteindelijk vanavond naar de kettlebelle training.. dat was een goddelijke hel, de warming up was rustig, maar daarna de turksche nog wat. een hel, maar het was geweldig om te doen. Ik vond het genieten om zo te werken en weer helemaal in het zweet te geraken. 

Kortom het was weder om twee dagen die voor mij hemels waren.

 

Nou ik denk dat het me aardig gelukt is dit verhaaltje om niet te veel heerlijk te gebruiken..  

al is het natuurlijk wel een waar verhaal toch is het een beetje een zwak verhaaltje.. maar dit was puur om even te laten zien dat ik het woordje heerlijk heus wel kan vervangen door andere woorden die hetzelfde betekenen. 



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten