zaterdag 30 juni 2012

the muppets

Gisteravond bij vriend Frans geweest om de laatste film van de Muppets te bekijken. ik moet zeggen ik ben aangenaam verbaasd hierin, prachtig deze film ik had dat niet verwacht. Tevens was ik aangenaam verrast over het verhaal hoe deze is ontstaan en waar hij over ging. Het is bijzonder om te ontdekken  dat men een pop een broer laat zijn van een jongen en dat ze op zoek gaan naar de muppets, dat er heel veel problemen zijn met de muppets en hun locatie en hun museum dat word opgeheven. Tenzij ze op tijd heel veel geld hebben. Natuurlijk zit er een inzink moment in en miss piggy wil niet en dan weer wel etc. maar de film is prachtig met mooie liedjes en tevens veel humor en een traan. Ik heb behoorlijk zitten te huilen bij deze film om eerlijk te zijn en het heeft me behoorlijk geraakt om eerlijk te zijn deze film met de teksten die er waren en werden gezegd de eenzaamheid die je kon zien en ervaren..
ik vind het een aanrader om eerlijk te zijn
een link naar natuurlijk het nummer dat erg beroemd is
 nanananan

resentie van de film

Chris Cooper doet in The Muppets toch een poging. Als doortrapte oliebaron wil hij de vervallen Muppet-studio afbreken om er te boren. Dat snode plan komt de toegewijde Muppet-fan Walter ter ore, die samen met zijn broer (Jason Segel) en diens vriendin (Amy Adams) op zoek gaat naar Kermit om hem te waarschuwen.

Na enige aarzeling besluit de kikker zijn uit het oog verloren collega’s op te trommelen voor een grote show. Miss Piggy, Fozzie, Animal, Beaker, Gonzo, Scooter, de Zweedse kok… werkelijk iedereen doet mee. Al moet er ook nog wel even een beroemde gast worden aangetrokken. Goedschiks, dan wel kwaadschiks.

Hoofdrolspeler Segel schreef in opdracht van de verantwoordelijke Walt Disney Studios mee aan het script en behield samen met regisseur James Bobin allerlei nostalgische Muppet-elementen, Tegelijkertijd is de film fris en toegankelijk genoeg voor een nieuw en jong publiek.

De kleurrijke visuele stijl, de aanstekelijke zang- en dansnummers, het simpele maar effectieve verhaaltje en natuurlijk de goedmoedige humor van de Muppets maken hun comeback tot een traktatie voor het hele gezin. Alleen doorgewinterde zuurpruimen zullen de bioscoop na afloop verlaten zonder lach op hun gezicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten