donderdag 21 juni 2012

huttenbouw (lotus)

Gisteravond was het weer zo ver, ik ging weer eens als vrijwillige lotus aan de slag bij een groep mensen die elk jaar weer vrijwillig de huttenbouw doen in hun dorp en voor de kinderen van het dorp.. en ik vind dat uniek deze groep mensen. Het is elk jaar weer een hernieuwde kennismaking en elk jaar weer is het bijzonder met elkaar en lachen. dit keer was het een korte avond, ze kregen naast de ehbo ook nog uitleg over brand dus ja het was niet zo lang, maar anderhalf uur maar dan kun je wel heel veel doen valt me op. De opdracht die ik kreeg vond ik een mooie maar ook lastig omdat je heel goed moet nadenken wat je als eerste opzet en wat als laatste.. dus ik ben even gaan nadenken. De bedoeling was dat de ehbo-ers 4 vragen mochten stellen om achter het letsel te komen. Ik hoefde niet te spelen maar mocht 4  vragen beantwoorden. Dit om de ehbo-ers te leren om goed te kijken en vragen te stellen.. wat ik erg belangrijk vind en vond. Ik moest in de eerste ronde 4 letsels opzetten, dat was een spijker in je voet, een schaafwond, een knipwond in de hand en een open beenbreuk. Dat is heftig grimeren mede omdat je dus moet nadenken, wonden aan de hand pas het laatst maar eerst de open beenbreuk dan de spijker, dan de knipwond en uiteindelijk toch maar ook de schaafwond erop.. en het is leuk want je hoeft niet te spelen je zit en men kijkt.
Daarna een gesloten beenbreuk, en het ging met name om de zwelling, en een blauw oog door een heftige klap, en een verstuikte enkel, om ze het verschil te laten zien van de diverse kneuzingen, verstuiking en breuk. Ik moet zeggen ik ben geen held in de gesloten onderbeenbreuk grimeren maar ik moet zeggen ik deed het dit keer erg goed en hij stond er.. heerlijk gewoon.. zelfs de kleur was goed dus dat wil wat zeggen.
Ik was erg teverden de kader ook en de groep ook weer. Het leuke vind ik altijd wel dat je dus met zon groep werkt en het zo eigen gaat worden maar ook zit er altijd en uitdaging in... heerlijk. Daarnaast was het dus een korte avond en ging ik om negen uur al weer naar huis met als bedankje een fles rode wijn.. heerlijk voor mijn bezoek want de mensen die mij kennen weten dat ik geen wijn drink... maar dat maakt niet uit het is een leuke en gezellige avond met geweldige mensen met het hart op de goede plek heerlijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten