woensdag 13 juni 2012

het geheim van de Madonna

Sinds lange tijd ben ik erg fan van boeken alla Dan Brown, ik geniet ervan en verslind ze dan ook regelmatig. Ook de nodige ripp offs van deze boeken zijn mij een lust voor het oog en om te lezen... en daarom maar een keer een boek eens extra uitgelicht.. namelijk het boek Het geheim van de Madonna..
Heerlijk boek ook om te lezen, moet zeggen dat ik in het begin wat moeite had om er in te komen maar uiteindelijk weer een boek die ik niet weg kan leggen.. en nog erger.... ik baal ervan dat ik hem uit heb....
Kortom een aanrader. Ik ben alleen erg benieuwd naar Leonardo da vinci.. omdat ik hem zo vaak tegenkom in boeken en altijd is er iets geheimzinnigs aan hem en ik ben nu zo benieuwd wat dat dan is.. ik wil dat weten.. omdat hij steeds weer iets heeft... dus dat ga ik nog onderzoeken... of wie weet weet een lezer van mijn blog wel wat er met hem is..
Ik geloof wel dat het een genie was.. zeker als je weet dat de mono lisa van hem is

hieronder een korte beschrijving en een resentie over dit boek
Beschrijving
Een lange pauze volgde. Le Vaux dach na. 'U wilt daarmee zeggen dat Leonardo da Vinci...'

'Ja,' onderbrak Vossius hem, 'ik beweer dat Leonardo een vreselijk geheim kende dat het in zich had de Kerk ten val te brengen.' En terwijl hij sprak, begonnen zijn ogen te stralen.

'Aha, nu begrijp ik het!' riep dokter Le Vaux opeens. 'Met uw aanslag met zuur op het schilderij van Leonardo wilde u het bewijs leveren voor uw theorie! En is u dat gelukt?'

Na het lezen van Dante Alighieri's Goddelijke komedie pleegt een Amerikaanse professor een aanslag met zoutzuur op het schilderij Madonna in de rozenhaag van Leonardo da Vinci.
Ongeveer tegelijkertijd raakt Anne von Sydlitz, de weduwe van een kunsthandelaar, verzeild in een mysterieuze geschiedenis rond een Koptisch perkament, waarop een vreemde naam staat geschreven. Wie gaat hierachter schuil?

Al snel komt Anne tot de ontdekking dat velen grote sommen geld voor het perkament op tafel willen leggen. Naspeuringen voeren naar Frankrijk en Amerika en naar een afgelegen klooster aan de voet van de Olympos in Griekenland, waar een elitaire sekte actief is. Maar steeds als Anne denkt dat de oplossing nabij is, stuit ze weer op die geheimzinnige naam Barrabas. Wie verschuilt zich achter deze naam? En wat wisten Dante, Leonardo da Vinci en Shakespeare van hem?

Recensie(s)


Een schilderij van Leonardo da Vinci wordt beschadigd door een aanslag met zwavelzuur. De dader, een Amerikaanse professor, wordt in een psychiatrisch ziekenhuis opgesloten en sterft even later. Moord? Anne von Seydlitz, de weduwe van een antiekhandelaar, raakt verzeild in een strijd om het bezit van een Koptisch perkament met de naam Barabbas. Op zoek naar degenen die dit perkament willen bezitten en ervoor willen moorden wijst het spoor naar Griekenland waar een geheimzinnige orde van teruggetrokken wetenschappers een paradijs voor filosofen heeft gesticht. Uiteindelijk blijkt deze Barabbas de zoon van Jezus en Maria Magdalena te zijn en hij zou een vijfde evangelie geschreven hebben, waarin de goddelijkheid van Jezus ontkend wordt. Het verhaal begint zoals goede thrillers beginnen: mysterieus, spannend, een dreigende sfeer en een veelbelovend plot. Maar daarna wordt het een tamelijk ongeloofwaardig gebeuren met de rol van de mensen in het Griekse klooster als zwakke punt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten