donderdag 28 juni 2012

(Hello) Goodbye Kitty

Vandaag na een rommelige dag met opruimen en tevens een voorlichting over drugs en Alcohol die erg mooi en boeiend was om te volgen, kwam een zwaar moment, we gingen afscheid nemen van Kitty, een onderwijs dier in hart en nieren, die voor de kids gaat en ging.Die altijd het positieve zag in de kids en haarscherp kan analyseren, ze nam naar heel veel jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest afscheid om te gaan genieten van haar pensioen. Ik vind dit een lastige altijd omdat als zo vaak de kanjers weg gaan en natuurlijk zullen er nieuwe kanjers zijn die opstaan en verder gaan maar toch.... iemand die gaat is niet te vervangen... maar nu gaat dus Kitty een vriendin van mij in hart en nieren.. Na de presentatie van de drugs en alcohol liep ik even de keuken in waar ik de meiden van de administratie en onze lokatieleidster bezig zag in de keuken met dingen te regelen  van bakjes vullen, taart op schalen leggen etc, en ik kan het dan niet laten ik help even, spring in en doe mee en ruim op en zet neer, zo hoort het ook vind ik nog altijd. Nadat alles klaar was en het feestvarken kwam was  het goed, ze werd door heel veel mensen omarmt en begroet en tevens werd ze toegesproken, toegezongen, er is heel wat lovende woorden gezegd, er is heel veel gezoend en gekust en het was helemaal goed en mooi. We hadden het restaurant van onze school helemaal in de Hello Kitty stijl gebracht maar dan wel met de tekst Goodbye Kitty, de bekers, alles was in de stijl van Hello Goodbye Kitty, Ze kwam binnen en was meteen erg blij verrast en straalde helemaal,. Ik kan zeggen ze is er aan toe om afscheid te nemen dat bleek uit alles. ze bleef stralen hoe dan ook. Tijdens de speaches van collegas en ook tijdens het lied wat als mooie naam Kitty kreeg, een bewerking van Angie van de stones en het lied van CCR in een nederlandse tekst.. prachtige,  het was heerlijk om haar zo in het zonnetje te zien staan. Ze genoot zichtbaar. Daarna hebben we geluisterd naar de speech van Kitty zelf, een prachtig verhaal met zulke mooie woorden, dat het mij raakte, dat ik samen met een collega de tranen in mijn ogen had, zo vol kracht vol energie en ook vol levenslust en kracht en positieviteit.. heerlijk. Na het hele gebeuren, zijn we uit eten gegaan in Noordwijk bij Het Elfde Gebod, het restaurant waar vriend Ayaz de kok is, maar die had nu een vrije avond maar had van te voren well allerlei dingen al voorbereid en het was leuk en gaaf en geslaagd.. heerlijk eten was het
als amuse kreeg ik een krokant gebakken kaasflufje, daarna een heerlijke gerecht met geitenkaas in fillo deeg, daarna een groente lassage en daarna een toetje met heerlijke dingen zoals een creme brulee, een mascepone en een chocoladedingetje en heerlijk genogwat annanas heerlijk. ik heb  genoten van dit gerecht en het eten maar ook zeker van het gezelschap heerlijk gewoon. Van Kitty, en ik ben vereerd dat ik er bij mocht horen kregen we allemaal een persoonlijke boodschap wat ze van ons mee zou nemen in haar rest van haar leven, ook dat ze mij als vriend is gaan zien en waarderen. Tevens dat ze geniet van mijn flarden, heerlijk vind ik dat. Daarnaast kregen we allemaal ene boekje van haar waarin ze woorden had geschreven voor een ieder en ik was wederom geraakt door wat ze schreef.. het waren tranen van binnen bij mij . Daarnaast had ze heel leuk chocolaatjes gemaakt van hello kitty die we kregen en toen we ze op hadden was het toch wel echt goodbye kitty.. en konden we naar huis. Kitty achterlatend in Noordwijk en het is  heel gek,.. ik zal haar missen op school, omdat ze gewoon voor mij een boegbeeld was. en stiekem ben ik heel veel van dat mens gaan houden.. omdat ze zo uniek is.. Het leuke is dat ik met haar op vakantie ga naar Barcelona en daar heb ik toch een zin in.. heerlijk... kunnen we genieten van Hello Kitty en Haastige Harry..

1 opmerking:

  1. Wat een mooie avond voor zowel de gepensioneerde als voor jullie. Zelf ben ik heel slecht in afscheid nemen, te definitief.

    BeantwoordenVerwijderen