dinsdag 5 juni 2012

hoe durven ze....


Onderstaande artikel zie ik staan op nu.nl en ik ben in diepe schok.. ik wist niet eens van het bestaan van stichting Different, laat staan van hun therapie... en god zij dank word hun waanzinnige ideeen en hun thearpie niet meer vergoed door de zorgverzekeraars.. ik moet er niet aan denken. Het is van het zotte, dat er behandelwijzen zijn die echt helpen en die worden niet vergoed en zo iets achterlijks als homotherapie wel.... bespaar me het. Ik ben nooit zo van op de baricade.. ik ben meer van leef je leven en als jij leeft dat mensen je mogen en je gaan waarderen en respecteren dan is dat het belangrijkste en niet wat je in je bed doet... maar toch.. kennelijk leven we anno 2012 nog steeds in een wereld waarin je niet meer gewoon mens mag zijn met liefde die je wil delen met iemand van het zelfde geslacht.... en ik geloof zeker dat je als homo word geboren.. en je gaat toch ook geen mensen met een andere kleur een therapie aanbieden omdat ze dan misschien van kleur gaan verschieten.. ik ben blij met de zorgverzekeraars dat ze dit nu stoppen.. omdat ik denk dat het nergens op slaat. Daar komt bij dat ik nog steeds vind, dat het er niet toe doet met wie je het bed in stapt of hoevaak en met hoeveel maar dat het gaat om gewoon liefde en daar kan nooit iets verkeerds aan zijn als het op gelijkwaardig nivo is en met gelijk gestelde zielen.... het onderstaande artikel spreekt voor zich...

Stichting naar CGB om 'homotherapie'

AMSTERDAM - De stichting Different, die dinsdagochtend te horen kreeg dat hun therapie tegen homoseksualiteit niet meer wordt vergoed door zorgverzekeraars, stapt naar de Commissie Gelijke Behandeling.

Foto: ANP
Dat heeft directeur Henk van Rhee van Tot Heil des Volks, de christelijke organisatie waar de stichting Different deel van uitmaakt, dinsdagmiddag laten weten op Radio 1.
Demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid stelde in een brief aan de Tweede Kamer dat de therapie voor christenen die worstelen met hun homosexualiteit niet meer wordt vergoed.
Different is het niet eens met dit besluit en spreekt van ongelijke behandeling van christenen. De stichting zoekt naar advocaten om de uitspraak, die zij beschouwen als discriminerend, aan te vechten.
Van Rhee ziet het besluit van minister Schippers als 'een stok om mee te slaan' en stelt dat christenen op deze manier worden uitgesloten van GGZ-zorg. “Mensen betalen zorgpremie en hebben gewoon recht op zorg", vindt hij.
Het is nog niet duidelijk wanneer de klacht wordt ingediend

1 opmerking: