zondag 13 december 2020

The Crown

 

Inmiddels ben ik aangeland in het vierde seizoen van The Crown.. en moet zeggen wat een geweldige serie is dit toch.. zo gaaf..

Natuurlijk besef ik me ook wel dat het niet allemaal waar is wat er gespeeld word, maar als er maar ietsje van waar is wat er in de film zit, dan is het al erg, al zit voor het eerst in het vierde seizoen veel humor.. ik lag me slap om bepaalde dingen die gebeuren, geweldig.

De scene waarbij Magret Thatcher voor het eerst aan komt bij het paleis voor een weekeindje weg, ze  krijgen ten eerste, zij en haar man, een eigen slaap kamer, waar zij dus niet van gediend is.. dus hoe dan ook ze slapen in hetzelfde bed samen... 

Dan dat ze zich helemaal omkleden voor het diner, en dat ze de kamer binnenkomen waar de hele familie zit in gewoon nog het middag gebeuren...waarop de Queen meteen beslist dat ze vroeg gaan eten..

Daarna gaat Margret mee op de jacht.. en ja hoor ze komt in een keurig blauw mantelpakje aan...op hoge hakken... geweldig als je haar op een gegeven moment ziet klunen door het weiland. met andere schoenen aan die niet passen. geweldig.. ik dacht dat ik er in bleef.

Of de scene waarin the Queen zich verbaasd over dat MArgret een favoriet kind heeft., dat is gek in haar beleving. waarop haar man zegt dat hij ook 1 van zijn kinderen favoriet is.. Ann.. en dus vraagt hij aan haar wie die van haar is.. maar daar weet ze geen raad mee, ze is ergens heel kil en zakelijk en dit is iets heel emotioneels..  dus gaat ze op onderzoek uit.. Ze vraagt haar persoonlijke secretaris om afspraken te maken met al haar vier kinderen... en dan komt ze terug om te vragen of de secretaris wat info op wil zoeken over haar kinderen en dat met haar delen, als naar welke school ze gaan, wat hun hobbys zijn etc..

 
 

De scene waarin Diana Elisabeth omhelst, een knuffel geeft, waarbij de Queen, stokstijf staat, en daarna geen idee heeft wat ze er mee moet.. die zich afvraagt wat dit is...  en tegen haar lijfwacht zegt...  ik ga even naar mijn kamer. dat ze totaal ontwricht is door genegenheid.. zeker omdat Diana zegt, hier heeft dit hof behoefte aan..

hilarisch.... ik kom dan echt niet meer bij.

Maar ook het schrijnende wat niet geschuwd word in deze serie.. dat als je als kind je moeder wilt zien je moet vragen of ze tijd heeft.. het moet via de agenda.. of als de deur openstaat van de koningin dan is ze in voor een romantische nacht/ uurtje met haar man.. zo bizar.

En natuurlijk komt nu ook het verhaal van Diana in beeld, als er maar een fractie van waar is, dan vraag ik me echt af, waarom ze in het huwelijk is gestapt, ze had haar spullen moeten pakken en moeten maken dat ze weg kwam afschuwelijk.. en het ergste is dat, hoe boos men ook is op Camilla, die treft geen schuld in mijn ogen. het is Charles die gewoon niet de ballen had om te zeggen, dan word ik maar geen koning. dan gaat maar iemand anders ik ga voor de vrouw die ik lief heb.. Dan waren er zoveel minder slachtoffers geweest in deze familie die zo vast zit in hun tradities.. het word tijd dat de jongere generatie aan de macht komt, de oudste zoon van Charles en Diana, ik hoop dat hij dat van zijn moeder heeft maar ook het lef heeft om te zeggen dat hij dingen gewoon niet doet. maar het op zijn manier doet. zoals eigenlijk onze koning. wat we zien tenminste. die koos voor de vrouw die hij wilde.. waar hij van hield en dat is nog steeds te zien....

maar nogmaals wat een prachtige serie is dit.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten