zondag 27 december 2020

kerstavond diner


 Voor het eerst sinds jaren besloot ik maar eens een keer toch echt een mooie kerstmaaltijd voor mezelf te maken, zo op de vooravond van kerst.. 

Natuurlijk staat er traditie getrouw om 19.00 het kaarsje voor het raam voor alle mensen die waar dan ook eenzaam zijn. zodat ze toch wat licht kunnen zien en daardoor hoop ik zich niet zo eenzaam, verloren etc voelen.. maar dat ze de warmte gaan voelen dat we aan ze denken.. zeker in dit jaar waarin zoveel mensen zijn overleden...  nu kunnen we wel wat extra licht en warmte gebruiken.

Mijn voorgerecht zal bestaan uit gevulde bladerdeeg pakketjes, gevuld met diverse groentes

mijn tweede warme voorgerecht zal bestaan uit een lichte soep van tomaat met basilicum

als hoofdgerecht.

bloemkool puree,  met daarbij een vegetarische burger en een gevulde portobello met gietenkaas.

Als toetje heb ik besloten om dat maar niet te nemen.. dat komt wel met de kerstdagen waarin ik denk ik toch te veel ga eten.

Het is gek om ineens dit wel te gaan doen, misschien ben ik over het punt heen dat ik vond dat ik dat maar niet moest doen voor mezelf met kerst of zo.. maar dat is natuurlijk onzin, tenslotte zet ik ook mijn kerstboom neer, koop ik kerststerren in mijn huis, maak ik mijn huis in de sfeer van kerst.. kortom waarom dan niet ook een solo kerstmaaltijd.. 

Het voordeel hiervan is wel dat ik dan niet mijn kerstboom al afbreek omdat ik hem zat ben. nu kan ik lekker onder de kerstboom zitten te eten.

Heb al besloten dat hij pas weg gaat op oudejaarsavond. lijkt me een mooi en strak plan.. tenslotte moet hij toch een keer de deur uit.

De spullen wat mee moet naar Musselkanaal is al klaar, was niet zo heel veel werk, zo gedaan, alles in de auto brengen zal het meeste werk zijn maar ach ook dat komt goed dat kan niet anders...

kortom ik ben klaar voor de kerst.... ik ga het dit jaar eens intens vieren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten