woensdag 2 december 2020

kerst.... en nog eens kerst...


Het viel natuurlijk al op, de kerststal die ineens op sociale media verscheen  met de politieagent.. ik moet er om lachen, jammer dat hij niet in het wit is, ik had  hem anders beslist besteld. Aan de andere kant ik ben te gehecht aan mijn kerststal die zilver is met de witte kerstfiguren erin. met de sfeer van nu maar het gevoel van vroeger.. prachtig vind ik hem nog steeds. Deze ooit gekocht toen mijn vader was overleden, ik wilde aan hem een blijvende herinnering.. naast een witte boom die ik had gekocht, heb ik toen ook deze kerststal gekocht.. De boom is inmiddels sinds dit jaar vervangen door een andere , tree of memorie, van een bon die ik kreeg van de ter ziele gegane lotusgroep Poeldijk  heb ik toen de nieuwe boom gekocht. incluis nieuwe verlichting.

Dit jaar mag hij voor het eerst stralen in mijn huis... en ik moet zeggen, wat ik niet had verwacht, gezien het doosje dat er zon grote kerstboom in zat... wat een joekel, de lampjes zijn meer licht dan ik eigenlijk in mijn huis wil, maar goed het is tenslotte het feest van het licht.

Zo ook de vogeltjes die er in zitten, elk jaar koop ik weer een vogeltje erbij in zilver of zwart, omdat een witte bal, of vogel niet echt opvalt in mijn boom, dus dat doen we dan maar niet.

Op 1 december heb ik de boom opgetuigd, en neergezet,  maar even aangehad, met de lampjes, of ze goed door de boom zaten, nieuwe methode ontwikkeld, ik de lampjes zet ik per laag van de kunstkerstboom erin zodat ik ze beter kan zetten en niet vast komt te zitten in de takken etc. wat altijd zon gedoe is.... dus dit is dan veel handiger voor mij.

Vroeger dan ik wilde stond de boom al klaar, nog niet helemaal klaar, maar laten we het zo zeggen, de basis staat er, de takken en de lampjes zitten in de bomen.. de kerststal en de kleine kerststallen staan er ook al. dus dat is klaar.. 

Vrijdagavond de versiering in de boom, dan is mijn huis bijna kerst klaar, alleen nog even de kransen aan de deur,  de witte kerststerren zijn inmiddels ook aangeschaft, staan al mooi in de kamer, 

wat nog ontbreekt is een mooi kerststuk voor op tafel.. zodat daar ook wat sfeer komt, maar dat kan nog. daar moet ik altijd tegenaan lopen, dat moet ik ineens zien en denken ja dat is hem.. en als het kan. juist met vogeltjes er in.. 

Maandag,na Sinterklaas ga ik mijn lokaal kerst klaar maken, het mag eigenlijk niet, maar toch ik ga wel wat lampje ophangen,  eveneens de mat  die licht geeft, en nu hoop ik dat mijn laatste kerstmondkapjes op tijd binnen zijn, die met licht, dan kan ik elke dag een ander mondkapje om doen.

de eerste is al een succes begreep ik van een vriend van mij die ik een foto heb laten zien. dus ik heb al bedacht dat ik maar elke dag een foto plaats van mij met mondkapje.. zodat ook jullie op de hoogte zijn van deze capriolen..  je moet tenslotte wat, om ook de leerlingen te laten lachen in deze tijd.. en ook om ze een bijzondere tijd te gunnen.. ik doe het graag voor ze..  alles om ook in deze tijd ze een lach op hun gezicht te geven.. ze mogen al zo weinig..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten