maandag 28 december 2020

black christmas met rode elementen


 Ach dit jaar is alles anders, zelfs de Kerstdagen is voor veel mensen anders.. alleen voor mij niet. het is net als altijd. met 1 verschil dat ik op tweede kerstdag met niet vriendin Heleen naar de Bazaar ga in Beverwijk, dat is elk jaar weer een feestje samen, me lopen er rond. ik koop daar altijd mijn favoriete geur, die ik gelukkig vorig jaar royaal heb in geslagen waar ik dus nu heel goed nog meer vooruit kan. en hopelijk kan ik in de zomer wel naar de markt om mijn voorraad aan te vullen..

Daarnaast is dit jaar voor het eerst Ayaz van de partij met kerst, die moet meestal werken maar dit jaar dus niet. kortom we zijn dit keer met elkaar voor de kerst

Gelukkig zijn de regels prachtig dit jaar, anders had ik het een jaar moeten overslaan, maar nu dus niet. want Lisette mag 3 personen ontvangen, dus als we het bij haar doen dan klopt het, en dat doen we al elk jaar dus dit jaar kan het ook gelukkig, iedereen heeft geen klachten dus we wagen het erop.

We zijn meestal met elkaar aan het wokken of aan het gourmetten maar dit jaar hebben we het eenvoudiger gemaakt iedereen neemt wat mee, ik mocht het voorgerecht doen, dus, ik had mijn beruchte tomaten wortel pompoen soep gemaakt,  daarbij groente chips, rode pesto en brood, en tevens nog wat kleine snacks die ook rood waren.. 


 Het hoofdgerecht werd gedaan door Ayaz en Heleen... 

 Natuurlijk zei de oudste zoon van Lisette : "Wat geen vlees? dan is het geen kerst!!!" dus hadden Ayaz, Heleen en ik besloten om voor hem een blikje knakworsten mee te nemen.. zo heeft hij toch nog wat te vlees te eten zo dachten wij. ( natuurlijk dikke lol en hadden Ayaz en Heleen wel iets voor dat joch gemaakt het is tenslotte hun kleinzoon)

Twee heerlijke gerechten, een  curry met bonen en voor mij vegetarische gehakt met daarin nog stukjes groente... en ook nog een schotel met gehaktballetjes en ei.. ook vegetarisch..   daarbij was brood te eten en het was erg lekker ook

 

Het nagerecht door Lisette met haar kids. dat werd een heerlijke chocolade taart , zelfgemaakt zonder lactose.. dus dat was de uitdaging voor dit jaar.. alles moest en vegetarisch en lactose vrij.. dus we stonden aan een heel nieuwe dimensie van ons etentje..  ( ooit zei iemand, dus we eten zaagsel.. en om het tegendeel te bewijzen heb ik me zo uitgesloofd dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken, de maaltijden zijn altijd bijzonder)

Het nagerecht van Lisette en de kids..  chocoladetaart erg machtig,  een plakje heerlijke luchtige cake en ijs als extraatje.


Zoals te verwachten was, was het veel, te veel ergens maar dat maakt niet uit. het was heerlijk  allemaal en eigenlijk niet eens zon slecht idee om dit zo te doen en dit zo te maken. het is lekker eten en het is mooi als je met elkaar de maaltijd maakt, het maakt het een stuk rustiger voor  Lisette die dan niet als een gek boodschappen staat te doen en het maakt het voor ons ook leuker dan we zo met elkaar dit samen doen.. kortom een win win situatie

Natuurlijk werd er tijdens het eten veel gelachen en gegrapt met elkaar. dat hoort ook. 

Het voordeel van het voorgerecht te doen is wel , dat je als je het hebt geserveerd men heel blij is dat ze het hebben gekregen, en het is de opening.. mijn thema voor het gerecht was rood, Heleen en Ayaz sloten daar op aan en de kids met Lisette ook, met een erg donker rode taart.. dat het bruin lijkt maar als je heel goed kijkt zie je dat er een rode gloed over zit...

Als afsluiting nog even aan de thee samen en daarna  naar huis met een uitbuikbuik die nog de volgende dag moet bijkomen en nog steeds aan het na uitbuiken is



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten