zaterdag 29 december 2018

stoofpeertjes

Jaren geleden kreeg ik van vriendin Laura een recept om stoofpeertjes te maken.
Regelmatig krijg ik van collega Corrie een bakje met stoofpeertjes en die zijn altijd heerlijk, toch is er bij een soort van traditie ingeslopen dat ik op kerstavond stoofpeertjes maak voor de familie.

Het gaat dan met name om de heerlijke geur die zich door mijn huis verspreid, de geur van kaneel met anijs en dan de port net rode limonade... heerlijk

Het is een recept waar ik altijd met plezier aan werk. Traditiegetrouw maak ik altijd een paar extra zodat mijn moeder nog een paar dagen extra kan genieten van de stoofpeertjes, ze vind ze zo lekker dat ze er echt van geniet.

Wat ik nu zo mooi vind is dat vroeger zorgde mijn moeder voor mij, nu zorg ik een beetje voor haar door deze heerlijk stoofpeertjes voor haar te maken.

Het recept is al met menig tante gedeeld door mijn moeder, er is geen mooiere kerst dan mijn moeder te zien smullen van de stoofpeertjes met die glim oogjes van haar en dan  haar gezicht dat straalt.. 
Dan is het past echt kerst om dit te zien.


het recept zal wel geen geheim zijn daarom deel ik het graag met jullie.

wilde giezen peren
fles rode port
fles rode limonadesiroop
kaneel sokje
steranijs
( ik doe altijd extra kaneelstokjes en anijs)
alles bij elkaar in een pan, met soms wat water erbij
dan op het vuur zetten, even wachten tot het kookt
en dan 3 uur lang zachtjes laten koken/ stoven
af en toe even roeren zodat de peren gelijkmatig rood worden

veel plezier met dit recept

Geen opmerkingen:

Een reactie posten