vrijdag 21 december 2018

Killing eve ( tv serie)Soms zie je een trailer en denk je dat lijkt me gaaf.. en als je dan de eerste aflevering ziet van deze serie ben je verkocht.. dat is nu dus ook het geval.. een prachtige serie die elke zondagavond op tv is.. ik zit er van te genieten....

Hij is loei spannend,  het gaat over een detective die opzoek is naar een moordenaar die diverse mensen vermoord op verschillende manieren en zij heeft door wie het is.

Ik kan deze serie zeker aanraden om te gaan bekijken.. is ook te zien op Netfilx zelfs seizoen 2 

recensie van de serie


Killing Eve is een van de origineelste series van het jaar, en een efficiƫnte bingemachine (vier sterren)

Killing Eve; Thriller-comedy; Geschreven door Phoebe Waller-Bridge. Met Sandra Oh en Jodie Comer. Te zien op NPO Start Plus. En vanaf 27/8 een dubbele aflevering dagelijks op NPO 3.
Lastig te rubriceren, Killing Eve, een achtdelige serie geschreven door Phoebe Waller-Bridge, over de intense relatie tussen een internationaal opererende huurmoordenaar (Jodie Comer) en de geheim agent (Sandra Oh) die haar moet stoppen. Het is een thriller die zich vermomd heeft als komedie, of andersom: een liefdesgeschiedenis vermengd met internationale intrige en soms lijkt het een aflevering van een James Bondfilm, maar dan vanuit het perspectief van Miss Moneypenny. De serie komt in een tijd waarin er, met matig succes, vrouwelijke versies van films als Ghostbusters en Oceans 11 worden gemaakt, maar het zou Killing Eve ernstig tekort doen door eenvoudig te stellen dat er met een vrouwelijke scenarist en twee vrouwelijke hoofdpersonen sprake is van een ‘gender swap’ in een genre dat gedomineerd wordt door Jason Bournes en Jack Ryans. 
advertentie
Killing Eve heeft geen enkel label nodig; het is een van de origineelste series van het jaar, waarbij het scherpe en geestige scenario van Waller-Bridge (gebaseerd op de Villanelle-boeken van Luke Jennings)  zich geen betere vertolkers als Jodie Comer en Sandra Oh kan wensen. En het is, in een tijd waarin series vaak spectaculair van start gaan om vervolgens in het rulle zand te blijven steken, een glimmende, efficiĆ«nte bingemachine.
Comer als de mysterieuze killer Villanelle, die echt buitengewoon goed is in haar werk, maar in elke opdracht haar psychopatische signatuur achterlaat, en Sandra Oh als een analist van MI5 die ontdekt dat haar fascinatie voor vrouwelijke moordenaars een obsessief en persoonlijk kantje heeft; hoe verschillend de vrouwen ook zijn, laten we zeggen dat ze vooral veel in elkaar herkennen, al was het maar omdat de mannen in hun omgeving tevergeefs proberen de controle over de situatie te houden.
En mogen we ook even zeggen dat de NPO een goede hand heeft van series kiezen en kopen, in een periode dat partijen als Netflix de markt afgrazen? Niet alleen met het laatste seizoen van Homeland. Op NPO Start Plus staat naast het eerste seizoen van Killing Eve ook de vijfdelige serie Patrick Melrose


Geen opmerkingen:

Een reactie posten